Sibiu: Modernizarea drumului Sibiu – Agnita se lasă cu scandal şi amenzi pentru firmele executante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modul de lucru al firmelor care reabilitează DJ 106 C a reuşit să îi scoată din pepeni pe consilierii judeţeni. Starea în care a ajuns drumul care leagă capitala judeţului de Valea Hârtibaciului va atrage mai mult ca sigur sancţiuni pentru firmele care lucrează la drum.

CITIŢI ŞI:

Drumul judeţean Sibiu şi Agnita "ucide" maşinile şi exasperează şoferii

Verdict – Primarul Klaus Iohannis nu poate fi prim ministru până în 2013

Sute de sibieni care datorează aproape 100.000 de lei primăriei vor fi declaraţi insolvabili

Anunţată cu mare tam tam şi primită cu braţele deschise de locuitorii din localităţile prin care trece drumul ce face legătura între Sibiu şi Agnita, reabilitarea şi modernizarea acestuia, tinde cu fiecare zi ce trece, să devină cel mai mare coşmar al oamenilor de pe Valea Hârtibaciului. Aşa cum de altfel Adevărul de Seară a şi prezis în urmă cu două luni de zile, DJ 106 C a ajuns ca acum în plină iarnă să devină un calvar pentru şoferi. Decopertarea unei porţiuni de aproape 20 de kilometrii de asfalt şi reasfaltarea a numai un kilometru a făcut ca drumul plin de gropi şi denivelări să fie aproape impracticabil. Doleanţele sibienilor afectaţi au ajuns şi la urechile cosilierilor judeţeni care, în prima şedinţă ordinară din 2010, au cerut socoteală conducerii insituţiei de modul în care consorţiul de firme care au câştigat licitaţia de execuţie a alers să repare drumul. „De la Marpod încolo nu se mai poate circula. Cine vrea să vină la Sibiu trebuie să facă un ocol de zeci de kilometri prin Mediaş sau Voila. Firmele care lucrează nu îşi coordonează deloc activitatea. Valea Hârtibaciului este un loc izolat de lume din această cauză. E bătaie de joc” au tunat consilierii prin vocea colegului Ioan Terea.

Pun piciorul în prag

Preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch a dat dreptate consilierilor şi a mărturisit că s-a săturat şi el şi colegii din conducerea CJ-ului de câte discuţii paşnice au avut cu reprezentanţii Comtram, DPC, CON-A şi Sinecon. Acesta spune că firmele vor suporta consecinţele dacă nu remediază urgent cât de cât situaţia. „Am încercat să ne înţelegem cu dânşii până acum, dar degeaba. Nu vreau să fim obligaţi să folosim pârghiile financiare ca să ne facem înţeleşi, dar o să o facem pentru că prin simple discuţii din păcate nu am obţinut nimic” a punctat şi Bottesch. Proiectul „Modernizare Drum Judeţean 106 Sibiu-Cornăţel-Alţâna-Bârghiş-Agnita“, pe o lungime de 52 de kilometri se face în ce mai mare parte cu bani europeni şi va costa în jur de 60 de milioane de lei. Lucrările trebuie finalizate până iunie 2011.

Firmele se apără
Directorul general de la Drumuri şi Prestări în Construcţii Sibiu, spune că lucrările au fost oprite pentru o perioadă din cauza frigului de afară, dar situaţia se va remedia. „Temperaturile scăzute nu ne-au permis să mai putem lucra în condiţii optime, dar lucrările continuă şi se vor remedia problemele” a punctat acesta.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite