Parcuri noi şi investiţii în zonele verzi din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Sub Arini este preferatul sibienilor pentru recreere şi plimbare în aer liber
Parcul Sub Arini este preferatul sibienilor pentru recreere şi plimbare în aer liber

Lunca Cibinului şi malurile aferente ale râului care străbate Sibiul fac parte din planul cu care Primăria vrea să înfinţeze noi parcuri. Pentru a amenaja noi zone Primăria se gândeşte să acceseze bani de la Uniunea Europeană.

CITIȚI ȘI:

Calea Dumbrăvii se închide luni pentru reparaţii. Vezi unde se mai lucrează

Sibiul,tot mai căutat de turiști

Sibienii se vor putea realaxa în câţiva ani în parcuri şi zone verzi care la ora actuală nu există decât pe hârtie.

Municipalitatea doreşte ca pe lângă deja tradiţionalele parcuri „Sub Arini”, „Astra”, Muzeul în Aer Liber, Grădina Zoologică sau „Tineretului”, oamenii să aibă la dispoziţie şi alte zone în care să se plimbe şi să se recreeze.

Administraţia locală vrea ca oraşul să devină unul şi mai verde decât în prezent şi pentru asta a decis să pună în practică o idee de regândire a zonelor verzi şi în speţă de amenajare a unor parcuri noi. „Vom realiza planuri detaliate pentru fiecare cartier. Parcurile vor avea şi locuri de joacă pentru copii, etc. Va dura însă ceva timp până ce planurile vor fi gata şi apoi până vor fi puse în practică”, a explicat primarul Klaus Iohannis. Acesta a ţinut să specifice însă că la ora actuală primăria nu a alocat nicun ban pentru aceste viitoare parcuri. „Momentan nu avem resurse pentru realizarea unor parcuri şi zone verzi foarte mari. Vreau să spun că în următorii doi ani nu vom fi în situaţia de a face un nou mare parc în Sibiu, ci investiţii mai mici”, a mai explicat Iohannis.

Unde vom avea parcuri noi

Pentru a amenaja noi zone Primăria se gândeşte să acceseze bani de la Uniunea Europeană. „Vrem să facem fie din fonduri europene, fie dintr-un nou credit. Totuşi pentru amenajarea de parcuri mari vor exista costuri mari de întreţinere. Ne gândim cum să găsim un echilibru în această situaţie”, a mai spus Iohannis. Chiar şi aşa însă municipalitatea a stabilt unde vor apărea între timp noi locuri de recreere şi spaţii verzi. „Este vorba de zone dealungul Cibinului, în zona Turnişor înspre Câmpşor”, a confirmat primarul Sibiului. De asemenea şi zona verde din Dealul Guşteriţei urmează să fie „redesenată”.

Sere performante

În acest an primăria a alocat 881.000 de lei pentru investiţii şi întreţinerea parcurilor şi zonelor verzi din oraş. Din aceşti bani aproximativ 50.000 de lei s-au cheltuit pe echipamente de tuns şi cosit. În serele Primăriei au fost plantaţi în acest an 18.000 de bulbi de lalele, 15.000 de bienale şi 10.000 arbori şi arbuşti. De asemenea un număr de 5.000 de arbuşti au fost daţi în mod gratuit către asociaţiile de proprietari.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite