DIICOT a făcut apel în cazul Potra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horatiu Potra - Foto: Facebook
Horatiu Potra - Foto: Facebook

Procurorii au atacat sentinţa dată de Tribunalul Sibiu, prin care, printre altele, liderul grupării de la Mediaş a primit doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare.

DIICOT a făcut, în cursul acestei zile, apel cu recurs în dosarul „Grupării Potra”. Prin sentinţa dată, luni, de Tribunalul Sibiu, liderul grupării, Horaţiu Potra, a primit 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, și a fost achitat pentru cea de-a doua infracțiune pentru care era cercetat, respectiv trafic de droguri.

Doar trei pedepse cu executare

Din cei șase ”locotenenți” ai săi, doar trei au primit închisoare cu executare, toți pentru trafic de droguri de risc, ceilalți trei primind de asemenea pedepse cu suspendare. Cei trei care au primit pedepse cu executare sunt Florin Câmpean (3 ani şi 6 luni), Alexandru Chisăliţă (3 ani şi 2 luni) şi Mihai Szasz (3 ani şi 4 luni). De cealaltă parte, Vasile Vătavu, Louis Lorant Virca  şi Ilie Vasile Lulcic au primit pedepse cu suspendare,, primii doi pentru trafic de droguri de risc iar cel de-al treilea, pentru deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei în vederea consumului ilicit de droguri.

Plantaţie de cannabis

Anul trecut, potrivit DIICOT, „inculpaţii au cultivat, preparat, deţinut, transportat şi comercializat, pe raza judeţelor Sibiu şi Mureş, cantităţi mari de cannabis, obţinând venituri importante. Plantele de cannabis erau cultivate la o fermă agricolă din comuna Zagăr, jud. Mureş, aparţinând unei societăţi comerciale din Mediaş, având ca asociat pe liderul grupării, învinuitul P.H., cu dublă cetăţenie, română şi franceză. În cadrul fermei era amenajat un laborator clandestin de cultivare şi preparare a canabisului”.

“Arme care în orice moment ar fi putut fi folosite de o celulă teroristă, la un act terrorist”

La percheziţii însă, anchetatorii au descoperit foarte multe arme de foc şi arme albe, aceştia afirmând că gruparea era organizată şi funcţiona după principiile unei structure paramilitare.
"Din activităţile pe care le-am desfăşurat am stabilit că liderul grupării îşi antrena oamenii în zone din apropierea municipiului Sibiu şi Mediaş, în păduri, efectiv făceau trageri cu armamentul, făceau instruiri de luptă corp la corp, instruiri de supravieţuire în condiţii deosebite, se deplasau în acest sens cu maşini de teren, chiar organizaseră un soi de tabără militară la o fermă pe care o deţinea liderul grupării infracţionale. Toate armele pe care le-am găsit, mai ales armele de foc, sunt arme care în orice moment ar fi putut fi folosite de o celulă teroristă, la un act terorist. Interesant este şi faptul că la mai multe locaţii ale inculpaţilor au fost găsite raniţe pregătite cu tot echipamentul necesar, inclusiv cagule, arme albe, sprayuri iritant lacrimogene sau paralizante, schimburi de haine şi subţiri şi groase pentru anotimp rece, truse medicale, tot ce are nevoie o persoană antrenată să supravieţuiască într-un mediu ostil", a declarat anul trecut la Sibiu comisarul Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba. 






Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite