Adina Nicola este tânăra voluntară pasionată de arta japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţeanca este o tânără timidă, dar altruistă, şi îşi dedică fiecare clipă oamenilor din jurul său. Adina era în clasa a opta când a aflat multe dintre secretele civilizaţiei japoneze. Aşa începe povestea unei pasiuni care a captivat-o din adolescenţă.

PROFIL
Născută: 08.04.1993
Studii: Elevă clasa a X-a, Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reşiţa
Familie: Necăsătorită

Tânăra a reuşit să adune tot mai multe cunoştinţe despre cultura orientală, după ce un prieten i-a arătat un forum de profil. Şi pentru că nu a fost suficient pentru ea, a trecut şi la fapte.

Origami, marea pasiune
„Am învăţat să folosesc beţişoarele lor speciale la masă. Le folosesc inclusiv acasă, la anumite mâncăruri. Ba mai mult decât atât, am început chiar să studiez limba japoneză. «Konnichiwa» îmi place cel mai tare cum sună. Înseamnă «salut».  Japoneza este o limbă ciudată şi o iubesc”, spune Adina, care se gândşte să urmeze Facultatea de Arhitectură tocmai la Cluj, pentru că acolo se oferă burse de studiu în Japonia.   Adina a găsit pe Internet o mulţime de date despre origami şi astfel a început marea ei pasiune pentru această artă. „Am urmărit un filmuleţ despre modul în care fiinţele sunt transpuse în hârtie şi din acel moment am ştiut că origami va fi noua mea pasiune. În cultura japoneză circulă o legendă, potrivit căreia cocorii origami îţi îndeplinesc dorinţele. Singura condiţie este să confecţionezi o mie de cocori. Am făcut deja câteva zeci şi sper ca într-o zi să ajung şi la mia legendară”, spune Adina. Tânăra este şi membră în Asociaţia „Dog Center”, care protejează animalele fără stăpân. Tocmai de aceea, arta de a împături hârtia o foloseşte mai mult ca să creeze animale.
„M-am gândit să concep o machetă origami a unei grădini zoologice, cu diverse animăluţe din hârtie. Lucrez deja la ea şi am confecţionat o maimuţă, un căţel, o pisică, un dragon şi multe păsări. Chiar şi cărţile mele de vizită au formă de cocor origami, pentru că am reuşit să îmi găsesc un part-time job, care presupune contactul cu copiii de până în clasa a patra. Îi ajut să se distreze şi în acest fel îmi adun bani de buzunar ca să plec în Spania în această vacanţă, alături de voluntarii de la Mansarda”, povesteşte Adina, care ia parte la un proiect de animaţie stradală.
„Împreună cu alţi tineri voluntari mergem în străinătate, unde luăm parte la diverse schimburi de experienţă. Cel mai interesant a fost cel din Portugalia, unde am învăţat ce înseamnă cu adevărat lucrul în echipă, diverse tehnici de animaţie şi mi-am îmbunătăţit vocabularul de limba engleză. Am cunoscut şi multe persoane noi”, a adăugat tânăra.

Întrebări şi răspunsuri

Cum reuşeşti să îţi împarţi timpul între atâtea activităţi?
De obicei, fac foarte multe lucruri într-o zi. Îmi notez în agendă tot ceea ce vreau să fac şi, pe parcurs ce le rezolv,  le şi tai de pe listă şi văd ce mai rămâne. Totul este foarte bine programat, pe zile, astfel că timpul îmi ajuge pentru toate activităţile pe care le derulez 

Ce alte pasiuni mai ai?
Recent, am început să învăţ să cânt la chitară, pentru că mi se pare interesant şi plăcut. Am deja o chitară pe care studiez în fiecare seară. Şi pentru că îmi place şi sportul foarte tare, m-am înscris şi în echipa de baschet a şcolii. Ador când reuşesc să înscriu.

Ce-i place
„Îmi plac animalele, Japonia, să studiez limba japoneză, să călătoresc cât mai mult, să creez lucruri noi, să socializez şi să îmi fac în permanenţă prieteni. Cu excepţia vizitei în Japonia, am reuşit să le fac pe toate”.

Ce nu-i place
„Nu sunt foarte multe lucruri care nu îmi plac, dar printre ele se regăsesc ploaia, oamenii care nu pot păstra un secret sau cei care distrug natura”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite