Pasajul Hervil, „mană cerească” pentru şoferii nevoiţi să traverseze calea ferată care întretaie Râmnicul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Află care este părerea Primăriei Râmnicului, a fostului primar Mircia Gutău dar şi a lui Emilian Frâncu, candidat la fotoliu de primar despre această investiţie cu fonduri UE.

Pasajul Hervil din Râmnicu Vâlcea, închis în urmă cu câteva săptămâni, a fost inaugurat azi, primele maşini traversând pe sub calea ferată pe două sensuri de circulaţie. Lume multă, politicieni, oameni din zonă care au suportat cu stoicism zgomotul pikamerelor, lucru inerent în astfel de investiţii. Cu toţii recunosc că realizarea este una foarte bună, că şoferii mai pot respira uşuraţi după modernizarea acestui pasaj, care le dădea mare bătaie de cap. „Faptul că am reuşit să atragem fonduri europene şi să realizăm o astfel de investiţie este un lucru extraodinar. Este adevărat că mai sunt câteva lucrări de făcut la trotuare, la căile adiacente de traversare. Vor urma şi alte proiecte, la fel de importante pentru Râmnicu Vâlcea, cum este începerea lucrărilor la podul de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu. Vreau să vă spun că dacă în toate localităţile s-ar fi fi atras fonduri europene aşa cum s-au atras la Râmnicu Vâlcea, România ar fi foarte departe", a spus cu nonşalanţă viceprimarul Râmnicului, Cosmin Constantinescu.


Lucrările încheiate... şi nu prea


„Din păcate lucrările la Pasajul Hervil vor mai dura încă trei săptămâni de acum încolo, iar circulaţia autoturismelor, după închiderea B-dului T. Vladimirescu, va ridica probleme din punct de vedere rutier. Trebuie să recunosc că este o realizare importantă pentru trafic. Să sperăm că şi problema canalizării la acest pasaj s-a rezolvat şi nu vor mai fi probleme cu colectarea apelor pluviale", a spus Emilian Frâncu, candidatul USL la funcţia de primar al Râmnicului.


Mircia Gutău „Eu am mândria mea că s-a făcut acest proiect"


„Eu am mândria mea că s-a făcut acest proiect, pe care eu l-am conceput. În această campanie electorală n-am să intru în polemică cu nimeni. Pasajul Hervil a fost prins de mine în Planul Integral de Dezvoltare al Râmnicului, iar pe lângă cele şapte proiecte, eu am mai adăugat două de rezervă. A picat cel cu spaţiile verzi dintre cele două poduri şi a rămas acesta. Vreau să vă spun că noi avem în proiect alte două pasaje pe care le considerăm necesare pentru Râmnic. Unul la capătul Străzii Republici, o sub-traversare pe sub calea ferată care să lege cartierul Nord până la Apele Române, şi astfel oamenii să nu mai fie nevoiţi să intre pe centru sau pe aceste străzi, iar o altă subraversare pe strada 11 iunie. Pasajul care s-a făcut la Hervil este un lucru bun. Bine că s-a făcut!", a spus Mircia Gutău, fostul primar al Râmnicului, care susţine în campania electorală la funcţia de primar pe fostul viceprimar Eusebiu Veţeleanu, din partea UNPR.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite