Poliţist vâlcean din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor, reţinut pentru că a divulgat informaţii unor infractori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul vâlcean afla astazi daca va fi arestat sau nu pentru 30 de zile
Poliţistul vâlcean afla astazi daca va fi arestat sau nu pentru 30 de zile

Procurorii DIICOT susţin că Popa George Alexandru, ofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Vâlcea –Serviciul de Investigare a Fraudelor- era mână-n mână cu infractorii. Poliţistul vâlcean a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie dus în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tânărul poliţist vâlcean a fost reţinut pentru 24 de ore aseară, pentru că îi anunţa pe membrii unei grupări specializată în spălare de bani şi infracţiuni informatice când se vor trezi cu mascaţii la usă.  

“În cursul anului 2014,  suspectul P.G.A, în virtutea atribuţiilor de serviciu, a luat la cunoştinţă despre faptul că  membrii grupării sunt cercetaţi pentru săvârşirea de infracţiuni în domeniul criminalităţii informatice. Din probele administrate în cauză, a rezultat că, ulterior, suspectul P.G.A i-a divulgat suspectului  N. V.  date confidenţiale privind obiectul şi existenţa acestui dosar penal precum şi faptul  că  urmează sa fie efectuate  percheziţii domiciliare”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT. 

Conducerea IPJ Vâlcea va lua astăzi o decizie în ceea ce priveşte activitatea ofiţerului în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor.  Alexandru Popa este al doilea politist din Valcea retinut in acest an pentru ca a divulgat informatii interne unor infractori. In luna ianuarie, fostul sef al Politiei Municipiului Ramnicu Valcea, Gabriel Popa, a ajuns in spatele gratiilor pentru ca a divulgat informatii membrilor gruparii conduse de Mihai Obreja, zis Labus.  

Au înşelat sute de persoane din toată lumea

Potrivit DIICOT, poliţistul vâlcean a divulgat informaţii unor persoane care s-au constituit într-un grup infracţional organizat transfrontalier. În perioada ianuarie 2012-decembrie 2014, gruparea a  acţionat atât pe raza judeţului Sibiu cât şi pe teritoriul Marii Britanii,  având ca principală preocupare infracţională   intermedierea  unor retrageri frauduloase de bani proveniţi din săvârşirea de fraude informatice de către alţi membri ai unor  grupări  infracţionale. Banii obţinuţi din vânzări fictive de bunuri prin internet erau transmişi prin sisteme de transfer rapid,  iar ulterior erau ridicaţi în numele destinatarului iniţial (identitatea fictivă folosită de autorii fraudelor informatice în relaţia cu partea vătămată) de către persoane  racolate  de către membrii grupării stabiliţi în Marea Britanie, respectiv agenti autorizaţi să efectueze astfel de operaţiuni.

Nu mai puţin de 580 de persoane au fost prejudiciate de infractorii români, valoarea prejudiciului fiind de 850 000 de lei.

Gruparea "JUST" din Râmnicu Vâlcea, destructurată de DIICOT

Cu ocazia percheziţiilor efectuate joi, procurorii DIICOT au destructurat alte două grupuri infracţionale care acţionau pe raza municipiilor Râmnicu Vâlcea şi Braşov. 

Gruparea din Râmnicu Vâlcea, denumită „JUST”, era specializată  în comiterea de fraude informatice prin intermediul unor site-uri de vânzări online din Spania, Portugalia,  Brazilia, Mexic, S.U.A,  în aceeaşi modalitatea descrisă mai sus.

    La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Sibiu  au fost audiate joi  un numar de 33 de persoane. Suportul de specialitate în acest dosar a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite