Inspectorii OPC au dat iama-n shaormerii: zeci de agenţi economici au fost amendaţi în urma controalelor
0Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Vâlcea au descoperit nereguli la mai mult de jumătate din unităţile de fast-food, rotiserii şi restaurantele la care au fost în control.
Comisarii OJPC au verificat calitatea alimentelor, condiţiile de expunere, comercializare şi păstrare a acestora, precum şi modul în care au înţeles bucătarii să respecte reţetele pentru fiecare sortiment de mâncare.
Din cei 65 de operatori economici controlaţi, la 46 s-au constatat deficienţe, valoarea sancţiunilor aplicate acestora depăşind 61 mii lei. Printre abaterile constatate s-au numărat neevindeţierea, în listele de meniu, a ingredientelor cu efect alegen, neafişarea cantităţilor nete pentru Kebab, shaorma, cafea şi băuturi alcoolice sau neafisarea preturilor la anumite produse.
În timpul verificărilor s-a constatat şi că unii dintre pizzeri folosesc în loc de mozzarela o brânză maturată semitare, un produs alimentar din grăsimi vegetale, şi că Alexandrionul e comercializat de agenţii economici sub denumirea de „coniac”.