Râmnicu Vâlcea: „Comunităţi Creative”, proiectul tinerilor vâlceni a ajuns la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: „Comunităţi Creative”, proiectul tinerilor vâlceni a ajuns la final
Râmnicu Vâlcea: „Comunităţi Creative”, proiectul tinerilor vâlceni a ajuns la final

Pe lângă lucrurile practice învăţate, tinerii promit că anul viitor vor venii cu proiecte proprii prin care să încerce protejarea mediului ori schimburi de experienţă cu alte ţări.

Iniţiatorii proiectului "Comunităţi Creative" dar şi liceenii ce au participat în calitate de cursanţi s-au întâlnit vineri la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul pentru marca finalul programului. Laura Catană, managerul  proiectului spune că, în cele şase luni, un număr de 29 de liceeni din Vâlcea au beneficiat de cursuri gratuite de jurnalism, fotografie, teatru şi design urban. „Considerăm că întreg proiectul este un succes pentru noi, deoarece tinerii implicaţi în acest proiect au ajuns la un moment în care pot spune că au acumulat foarte multe lucruri utile. Trainerii noştri au fost profesionişti din domeniile în care au fost oferite cursurile”, explică Laura Catană. Tot aseară, alături de ei s-au aflat  şi reprezentanţi ai instituţiilor vâlcene, cu care au discutat despre rezultatele proiectului. „Am vrut să vedem dacă ceea ce am întreprins în această vară are feedback şi dacă autorităţile au de gând să ne sprijine anul viitor, în cadrul unui eventual nou proiect”, explică Laura

image




Au devenit conştienţi de lumea în care trăiesc


Cei 29 de liceeni ce au participat la proiectul „Comunităţi creative”, au beneficiat de cursuri gratuite din partea unor traineri profesionişti. Pe timpul verii, elevii au luat lecţii de teatru,  jurnalism, design urban şi fotografie. „Înscrierile au început în
luna
martie, iar cursurile efective au demarat în aprilie. Rezultatele s-au văzut în stradă. Elevii au pus în scenă piese de teatru stradal, au modelat statuete din deşeuri colectate de pe malul râului Olăneşti, ba chiar au editat un ziar pe care l-au împărţit gratuit pe stradă. Să nu uităm şi de expoziţia de fotografie ce a avut parte de un public foarte variat”, explică Laura Catană. Ea mai spune că prin intermediul acestui proiect tinerii au devenit mai conştienţi de lumea în care trăiesc, iar unii dintre ei au de gând să îşi continue pregătirea în unul din domeniile despre care au învâţat.  „Pe lângă latura teoretică a cursurilor, tinerii au pus în practică tot ceea ce au învăţat, iar rezultatele nu au întârziat să apară. O parte din cursanţi au de gând să pornească, de la anul propriile lor proiecte prin care să îşi sprjine colegii”, mai povesteşte Laura.

image

    

image


Planuri de viitor

Experienţa de anul acesta a fost una pozitivă, susţin iniţiatorii proiectului Comunităţi Creative, asa că la anul s-au gândit să pună la punct un program prin care tinerii din România să poată face schimb de experienţă cu elevii ori studenţii din străinătate. „Avem de gând să iniţiem un program prin care tineri de la noi vor merge de exemplu în Danemarca să studieze. Dar asta abia la anul, pentru că vrem să luam o pauza, să vedem de ce resurse dispunem”, explică Laura Catană. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite