FOTO Povestea domnului Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moş Claudiu Crăciun, cel mai iubit Moş din Ploieşti. FOTO: Dana Mihai
Moş Claudiu Crăciun, cel mai iubit Moş din Ploieşti. FOTO: Dana Mihai

Când te cheamă Claudiu Crăciun este clar că ursitoarele ţi-au hărăzit să fii Moş şi să aduci daruri copiilor de sărbători. Iar domnul Crăciun din Ploieşti şi-a urmat cu bucurie destinul

L-am întâlnit pe domnul Crăciun luni dimineaţă, la „serviciu“, înconjurat de copiii de la grădiniţa nr.47 din Ploieşti. În costum roşu, cu barbă, toiag şi cizme din blană de ren, împărţea cadouri şi zâmbete unor pitici care nu mai conteneau să-l descoasă pe Moş.

„Mă mai ştii de anul trecut, Moşule? Mi-a mai crescut părul“, „Pot să te pup?“, „Mai vii şi la mine acasă, în Ajun?“, curgeau fără încetare întrebările, din partea fetiţelor şi băieţilor cărora nu le venea să creadă că îl au în mijlocul lor pe Moşu’.

După ce a răspuns cu răbdare la toate curiozităţile celor mici, a împărţit cadourile şi s-a fotografiat cu părinţii şi copii, Moşul a avut puţin timp şi pentru povestea lui.

Mă cheamă Claudiu Crăciun. Santa Klaus Christmas. Şi sunt Moş Crăciun de mulţi ani. Tatăl meu se costuma de Sărbători şi, într-un fel, am continuat tradiţia. Am început să fiu Moş pentru copiii mei, pentru ai prietenilor, iar de câţiva ani am început să fac acest lucru profesionist“, spune domnul Crăciun.

Moş Crăciun taximetrist

Profesionist înseamnă că Moş Claudiu Crăciun poate fi închiriat la serbările de la grădiniţă, acasă sau la petreceri de firme, un serviciu de sezon care prinde tot mai mult la părinţii ocupaţi sau la şefii care vor o petrecere de Crăciun ieşită din tipare pentru angajaţi.

Claudiu Crăciun este în viaţa de zi cu zi taximetrist, dar şi aceasta este o ocazie bună pentru a-i face fericiţi pe cei mici. „Pe 24 decembrie, mă îmbrac la serviciu în Moş Crăciun şi împart bomboane tuturor copiilor care se urcă în maşina mea. Sunt foarte miraţi când mă văd şi mai şi citesc pe ecuson că mă cheamă Crăciun. La fel de zâmbăreţi sunt şi adulţii“, poveşteşte Moşul.

image

Foto

claudiu craciun
claudiu craciun

Micuţii sunt impresionaţi de apariţia Moşului. FOTO: Dana Mihai gallery-link

Toată această apariţie şi coincidenţa de nume l-au determinat pe un puşti care călătorea cu taxiul să creadă din nou în Moş Crăciun. „Era într-un Ajun, iar băieţelul îi spunea supărat mamei că Moşul nu există, iar cadourile sunt puse sub brad de părinţi. Mama lui i-a atras atenţia să se uite mai bine la cine conduce taxiul şi să citească cum îl cheamă pe şofer. Atunci a exclamat încântat: «Moşul chiar există!»“, povesteşte Claudiu Crăciun.

Întâmplări cu Moşi şi copii

La rândul lui, în copilărie, şi-a dat seama, într-un an, că Moşul este tatăl său. „Avea o cicatrice pe mână şi am observat-o. Mi-am dat seama că e tata, dar nu am spus nimic şi mi-am promis ca atunci când mă voi face mare o să fiu un Moş mai bun“, spune bărbatul.

Şi asta a şi făcut pentru că, şi la 42 de ani, crede cu tărie că mitul Moşului este una dintre cele mai frumoase poveşti ale copilăriei.

Cu ochii deschişi la culoare de la natură, la fel ca Moşul adevărat, cu o burtă rezonabilă, căpătată între timp, dar foarte necesară în costumaţie, cu cizme din blană de ren adevărat (de care a făcut rost cu multă trudă), Claudiu Crăciun este o apariţie reală şi de efect pentru cei mici.

„Îl chemăm mereu la serbări pe domnul Crăciun pentru că am avut probleme cu alţi Moşi. Copiii îşi dau seama imediat dacă ceva este în neregulă şi îi taxează. Un copil a observat un inel pe mâna Moşului, care era tatăl costumat, şi l-a acuzat pe acesta că i-a furat inelul tatălui, iar un altul şi-a dat seama că vocea, ochii şi pantofii sunt mult prea asemănătoare cu ale tatălui şi l-a avertizat pe Moş că îl va pândi în noaptea de Ajun să vadă dacă el este Moşul adevărat“, poveşteşte „necazurile“ copiilor cu Moşu educatoarea Diamanta Sărăţeanu de la grădiniţa 47.

„Contează foarte mult să fii aproape de imaginea pe care şi-au creat-o despre Moş, să îi asculţi cu răbdare şi gata să improvizezi. Niciodată nu ştii ce vei fi întrebat şi nimic nu se compară cu emoţia şi bucuria din ochii lor când îşi primesc darul“, spune şi Claudiu Crăciun.

Cât costă să închiriezi un Moş la Ploieşti

Moş Crăciun poate fi închiriat atât singur, cu un fotograf sau un operator de imagine care să imortalizeze întâlnirea cu cei mici, dar şi însoţit de Crăciuniţe, spiriduşi şi elfi care să îl ajute.

Firmele din oraş oferă pachete în cazul serbărilor de grădiniţă care pleacă de la 5 lei pe copil sau 100 până la 300 de lei o oră cu cei mici, în cazul Moşului şi 75 de lei pentru ajutoarele Moşului.

Dacă Moşul vine acasă, preţul pleacă de la 20 de lei pentru fiecare copil şi poate ajunge până la 100 de lei, în funcţie de timpul petrecut cu cei mici.

În pachetele mai scumpe sunt incluse şi scrisori personalizate cu timbru de la Polul Nord, discuţii interminabile lângă brad şi apariţii spectaculoase ale Moşului, de pe balcon sau de pe horn, în funcţie de arhitectura casei.

În cazul petrecerilor de firmă sau al unora cu mai mulţi copii, preţurile sunt puţin mai mari – 200 de lei pentru Moş şi 120 de lei pentru elfi, Crăciuniţe şi spiriduşi. Spectacolele complexe, cu numere de magie, facepainting şi jocuri tematice ajung până la 400 de lei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite