Planta care te ajută să-ţi îmbunătăţeşti performanţele în cuplu. „Creşte rezistenţa şi durata actului sexual“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Originară din jungla amazoniană, guarana era folosită, pe vremuri, în scopul întăririi întregului organism. Indienii amazonieni credeau despre această plantă că are efecte supranaturale şi o foloseau aproape zilnic sperând că, astfel, vor trăi mai mult. Guarana e considerată şi astăzi elixir şi afodisiac şi, datorită capacităţii sale de a îmbunătăţi starea psihică pe care o conferă organismului, este folosită în unele băuturi energizante.

De la  "elixirul vieţii", cum o numeau băştinaşii, planta tinde să-şi dobândească un nou renume: acela de elixir al dragostei.

"'Datorită efectelor sale tonice, guarana este folosită de mii de ani pentru tratamentul diferitelor afecţiuni. Mai nou, a devenit devenit un ingredient popular în băuturi energizante şi amestecuri care promovează o creştere a libidoului", explică specialistul în fitoterapie Elena Badea.

Guarana are capacitatea de a influenţa în sens pozitiv metabolismul, de a reduce senzaţia de oboseală şi de a înlăturara acidul lactic din muşchi, cu efect de creştere a randamentul fizic şi psihic.

Unii fitoterapeuţi au inclus această plantă în lista afrodisiacelor narurale care nu dau greş. "Ca afrodisiac, guarana creşte rezistenţa şi durata actului sexual şi acţionează ca un tonic pshihic, crescând în felul ăsta dorinţa", mai spune Elena Badea.

Specialistul în fitoterapie recoamdă dozajul optim la care se obţine efectul afrodisiac.

"Se administrează câte un gram de guarana sub formă de ceai sau capsule. De asemnea, guarana poate fi adăugată în combinaţii pe baza de plante pentru a oferi o gamă mai largă de efecte", mai spune Elena Badea.

   

image

Guarana  Sursă foto: blogfarmacias.com

Chiar dacă produsele ce conţin guarana sunt apreciate în primul rând pentru capacitatea lor de stimulare a sistemului nervos central (datorită cofeinei), ele au şi alte efecte terapeurice: îmbunătăţesc memoria şi viteza de reacţie, reduc anxietatea, acţionează ca antidiareice, antifebrile şi pot preveni malaria şi dizenteria.

Palpitaţii, la propriu

Specialistul recoamandă totuşi consultarea unui medic înainte de a consuma această plantă, mai ales din cauza reacţiilor adverse semnalate la cei cu hipertensiune arterială, boli de inimă sau o sensibilitate la cofeină.

"Persoanele cu astfel de probleme ar trebui să evite utilizarea guaranei. Cantităţi mai mari de Guarana pot provoca insomnie, agitaţie, nervozitate, anxietate, iritabilitate şi pot induce, de asemenea, diaree, dureri de cap, greaţă şi probleme cardiace sau palpitaţii", mai spune specialistul în fitoterapie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite