Imagini spectaculoase de toamnă pe Transfăgărăşan FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Considerat de mulţi drept unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume, Transfăgărăşanul oferă în orice anotimp imagini de neuitat. Mai mulţi turişti au surprins la început de toamnă câteva imagini spectaculoase cu Transfăgărăşanul şi peisajele din zonă.

Conform operatorilor de turism din zonă, în primele două săptămâni din luna septembrie, peste 10.000 de turişti români şi străini au venit în zona Laculului Bâlea ca să admire cel mai spectaculos drum din România.

Considerat de numeroşi specialişti cel mai spectaculos drum din lume, Transfăgărăşanul oferă imagini superbe în toate anotimpurile. Jeremy Clarkson, unul dintre realizatorii Top Gear, afirma, în 2009, după parcurgerea Transfăgărăşanului, că s-a plimbat pe “cel mai spectaculos drum din lume”. În emisiunea pe care echipa "Top Gear" - Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May - a realizat-o în România, aceştia au spus despre Transfăgăraşan că este cel mai uimitor drum pe care l-au văzut vreodată.

Imagine indisponibilă

"Construit în anii '70, acesta este Transfăgărăşanul. 6.000 de tone de dinamită au fost folosite pentru realizarea acestuia şi 40 de vieţi au fost pierdute. Dar de deasupra arată ca şi cum fiecare curbă a fiecărei mari piste de curse din lume a fost înnodată pentru a crea o mare fundă a perfecţiunii automobilistice", spunea acum 10 ani Jeremy Clarkson, aflat la volanul unui Aston Martin.

"Acesta este cel mai bun drum din lume! România, îţi multumim că ai acest drum. Putem să rămânem aici pentru totdeauna?" a mai spus Clarkson atunci.

Şoseaua urcă până la o altitudine de 2.042 metri în căldarea glaciară Bâlea, fiind al doilea drum din România, ca înălţime, după Transalpina, care străbate Munţii Parâng din Carpaţii Meridionali şi ajunge până la 2.145 metri în pasul Urdele.

Imagine indisponibilă

Drumul începe din comuna Arefu, în judeţul Argeş, la kilometrul 61 al DN7C şi se termină în comuna Cârţişoara (Sibiu), la intersecţia cu DN1. Pe întregul traseu sunt construite 27 de poduri şi viaducte, dar şi cel mai lung tunel din România (887 m), care străbate Muntele Paltinu, Tunelul Bâlea. Aerisirea tunelului se face natural datorită curenţilor de aer extrem de puternici. Banda de circulaţie prin tunelul neiluminat are doar 6 metri lăţime şi un trotuar de un metru lungime.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite