Neamţ: „Stranierii“ relansează afacerile cu mobilier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: „Stranierii“ relansează afacerile cu mobilier
Neamţ: „Stranierii“ relansează afacerile cu mobilier

La mare căutare sunt faianţa cu specific italian şi parchetul din bambus. Pietrenii caută să cumpere cât mai ieftin.

Producătorii de mobilier sunt pentru prima dată în acest an cu zâmbetul pe buze. Nemţenii întorşi în concediu de peste hotare dau un impuls afacerilor care stagnează de la începutul anului. Majoritatea „stranierilor“ au pus bani deoparte pentru a-şi relua lucrările de modernizare la casele sau apartamentele pe care le deţin în Piatra Neamţ.

Gresie italienească la preţuri româneşti
Comercianţii spun că românii veniţi acasă de peste graniţă bat magazinele zile întregi şi se decid greu în privinţa materialelor. „Vin şi întreabă zile la rând despre un anume produs. Deşi le zic la fel în fiecare zi, tot nu par convinşi. Iar când se întorc vor reduceri de preţ. Caută o faianţă aşa cum au văzut în străinătate, dar vor de aici aproape gratis. Se uită la fiecare leu“, a declarat Letiţia Ţepeş, manager la un magazin cu materiale de construcţii.

Parchetul din bambus este primul în preferinţele pietrenilor veniţi de peste hotare. Nu este şi primul în topul vânzărilor, deoarece preţurile practicate în magazinele de profil sunt chiar mai mari decât cele din străinătate. „Vreau să îmi mobilez casa şi căutam un parchet frumos din bambus, pentru că este foarte rezistent, iar eu intenţionez să-l am o viaţă. Sunt dezamăgită, pentru că ce văd aici costă mai mult decât în Italia“, a povestit Gabriela Gotcu.

Modele de mobilă din Italia
Şi producătorilor de mobilier le-a priit perioada estivală. Vânzările, care au stagnat de la începutul lui 2009, „s-au dezmorţit“ în ultimele săptămâni.

„Au început să intre mai mulţi clienţi în magazin, să mai vină cu un prieten de familie care să-şi dea o părere, şi aşa cresc vânzările. Se întorc mult mai puţini să cumpere, însă este vizibil mai bine decât în ultimele luni“, a spus Gabriel Prisecaru, manager la o firmă de mobilă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite