Neamţ: Sistemul medical a intrat în moarte clinică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Sistemul medical a intrat în moarte clinică
Neamţ: Sistemul medical a intrat în moarte clinică

Medicii de familie s-au ales cu promisiuni în loc de banii restanţi de câteva luni

Angajaţii Centrului de Transfuzii au făcut deja o grevă de avertisment, nemulţumiţi de sporurile tăiate.

Datoriile Spitalului Judeţean nu sunt singurele probleme ce duc sistemul sanitar nemţean spre colaps. Medicii de familie spun că le-a ajuns cuţitul la os pentru că nu şi-au primit banii pentru deconturi de două luni. Mai mult, aceştia  sunt somaţi de furnizori să-şi achite datoriile.


La fel de rău o duce şi personalul de la Centrul de Transfuzii, care a făcut marţi un protest spontan, încetând activitatea timp de două ore pentru că din ianurie le-au fost tăiate sporurile. „Cred că mai mult de două zile nu am rezista fără activitatea celor de la CJTS. Dacă avem două accidente într-o singură zi, riscăm să rămânem fără rezerve de sânge“, a spus unul dintre reprezentanţii Spitalului Judeţean.


Vor să-şi câştige
dreptatea în instanţă


Pe aceeaşi parte a baricadei sunt şi medicii din judeţ, care susţin că sunt la un pas să pună lacătul pe uşa cabinetelor. Furnizorii de produse medicale îi somează să-şi achite datoriile, deşi banii de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) întârzie să apară.


Înţelegem că atât timp cât funcţionăm, trebuie plătit totul: utilităţi şi furnizori, . Ce nu înţelege Casa de Asigurări de Sănătate este că noi nu avem de unde achita facturile dacă nu vin banii de la stat. Furnizorii ne amână deja de două luni, iar noi ne scuzăm în faţa lor mai ceva ca la preot”, a declarat Mihaela Covrig, preşedinte al Asociaţiei Medicilor de Familie din Neamţ.


Acum o săptămână, Asociaţia Patronală a Medicilor Generalişti ameninţa că va da în judecată reprezentanţii CJAS. „Dacă nu vom primi banii restanţi, măsurile vor fi în detrimentul pacienţilor. Vom consulta doar contracost pentru a putea ţine asistentele şi a nu închide cabinetele medicale”, a mai spus Mihaela Covrig.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite