Neamţ: Transportatorii de mărfuri depăşesc frecvent viteza legală pe şoselele din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neregulile la documentele de transport sunt alte probleme depistate în urma unei acţiuni a poliţiei cu reprezentanţii R.A.R şi A.R.R   

Transportul rutier de mărfuri a făcut obiectului unei acţiuni derulate în perioada 8-14 martie de poliţiştii rutieri, în colaborare cu reprezentanţii Registrului Auto Român şi Autorităţii Rutiere Române.

În decurs de o săptămână au fost verificate 1.193 de autovehicule, atât înmatriculate în Romania, cât şi în alte state, şi au fost aplicate 432 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei rutiere.

Cele mai multe nereguli (48) au fost depistate în ceea ce priveşte depăşirea vitezei legale, urmate de nereguli de la documentele de transport - 47 de cazuri sancţionate. Echipajele din trafic au descoperit şi 37 de cazuri de şoferi care conduceau mijloacele de transport cu defecţiuni tehnice.

Controalele vor continua si în perioada următoare, pentru verificarea transportatorilor de mărfuri si prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere", a precizat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Acţiunea din perioada 8-14 martie a făcut parte din campania preventivă „TRUCK", coordonată de Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL).

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite