Două companii spaniole creează zeci de locuri de muncă pentru șomerii din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două companii investesc milioane de euro în Parcul Industrial şi creează zeci de locuri de muncă pentru orădeni. De oportunitatea deschiderii halelor de producţie pot profita din plin şomerii orădeni care au studii tehnice de specialitate.

După ce a inaugurat două fabrici în Spania şi Mexic, compania spaniolă Mecanizados Auxim a decis să-şi deschidă un punct de lucru şi la Oradea. Firma va investi peste un  milion de euro în Parcul Industrial Eurobussines, unde a concesionat 12.000 de metri pătraţi, în vederea construirii de hale de producţie. „Compania este specializată în prelucrări metalice pentru industria automotive. Ei produc în special componente pentru piese auto. Principalii lor clienţi sunt Bosch şi Valeo”, a spus Delia Ungur, administrator Eurobussines.

„Este cea de-a doua companie spaniolă care alege Oradea pentru investiţii. Avem contract şi cu Decoletaje & Conjuntos, firmă specializată tot în prelucări mecanice. Aceştia vor demara construcţia halelor luna viitoare şi investesc peste două milioane de euro în parc”, a explicat Ungur. Administratorul a mai subliniat că investitorii au ales Oradea datorită poziţionării la graniţa cu Vestul, dar şi pentru că li se asigură infrastructura de utilităţi în zonă.

Şanse pentru orădeni


 „Cel puţin 60 de locuri de muncă se creează pentru orădenii care au pregătire în domeniul tehnic”, a mai precizat Ungur. Vestea este îmbucurătoare pentru şomerii înscrişi pe lista Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor. „Avem peste 260 de şomeri care sunt ingineri de profesie. Aproape jumătate dintre inginerii care au apelat la noi sunt oameni care au în medie 40 de ani şi, implicit, experienţă în domeniu”, a spus Maricica Juca, purtător de cuvânt al AJOFM Bihor.

Şomaj combătut prin Eurobussines Parc

În Parcul Industrial există 16 companii, din Coreea, Spania, Italia şi chiar din America. Invesitorii oferă în total peste 1.500 de locuri de muncă, fiind o adevărată gură de aer pentru oraş, în plină criză financiară. În plus, administratorii spun că şansele cresc şi pentru firmele locale care pot deveni furnizorii companiilor străine.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite