Cel mai gustos papricaş de porc, cu prune uscate şi garnitură de orez. Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian
0Preparatele din Ardeal sunt printre cele mai apreciate şi cele mai gustoase. Mâncarea tradiţională ardelenească este una delicioasă, şi asta pentru că, aşa cum spun specialiştii, nu constă în uscături, ci în zămuri şi tocăniţe.
Alături de chef Mihai Cristian, vă propunem o reţetă delicoasă, care se prepară destul de repede şi de uşor, fiind de sezon. Este vorba despre papricaş cu prune uscate şi garnitură de orez.
“Sună puţin neobişnuit denumirea, nu? Şi eu am zis la fel. O nebunie de mâncare cu specific ardelenesc. Am învăţat reţeta de la o doamnă din Bihor în urma unei filmări cu temă culinară. În pauză, vorbeam de «Popricaş», deci aşa se pronunţă. Mi-a spus toată povestea paprikas-ului cu prune. În primul rând prunele sunt bune pentru inimă, pentru oase, pentru memorie şi au multe alte benificii pentru sănătate urmate de gustul dulceag cu o tentă uşor acrişoare”, ne-a spus chef Mihai Cristian.
Ingrediente:
- 500 g – carne de porc (orice parte a porcului, nu are importanţă. Puneţi exact ce vă place)
- 300 g – prune uscate
- 2 buc – ceapă
- 3-4 linguri – ulei de floarea soarelui
- ½ cană – vin alb sec
- 1 linguriţă – boia dulce
- 2 linguri – pastă de roşii (acest ingredient nu este obligatoriu)
- 2 buc. – morcov
- sare şi piper proasăt măcinat
Cum se prepară:
Se taie carnea cubuleţe mari sau mici, cum vreţi, se căleşte într-o cratiţă cu uleiul de floarea soarelui care a fost încins în prealabil, când se albeşte carnea şi s-a evaporat în mare parte lichidul lăsat, se adaugă ceapa tăiată mărunt, morcovul tăiat bastonaşe, cubuleţe, romburi. Se călesc aproximativ 4-5 minute şi restul ingredientelor după care se adaugă boiaua dulce, se căleşte câteva secunde, se adaugă şi pasta de roşii şi se stinge cu vin. Se scot sâmburii din prune şi se adaugă în cratiţă. Se adaugă apă cât să treacă cam 2-3 degete de ingrediente şi se lasă să fiarbă la foc mic amestecând din când în când. Se adaugă sfintele ingrediente: sare şi piper.
Acest preparat se poate asocia şi cu găluşte din făină.
Va mai recomandam:
Cum să faci ciocolată de casă delicioasă: Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian