Preselecție pentru prima ediție a festivalului-concurs „Cântec mândru de pe Criș”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La preselecție au participat tineri din toată țara
La preselecție au participat tineri din toată țara

Ansamblul folcloric „Aușana", în colaborare cu Consiliul Județean Bihor și Casa de Cultură Oradea va organiza marți, 23 noiembrie, o preselecție pentru prima ediție a festivalului - concurs „Cântec mândru de pe Criș". La această competiție pot participa tineri interpreți de muzică populară din toată țara.

Potrivit managerului ansamblului „Aușana", Silviu Botiș, marele festival va avea loc în 2 decembrie, dar participanții trebuie să treacă prima dată de preselecția de marți. „Scopul concursului constă în descoperirea de noi talente, promovarea lor, păstrarea obiceiurilor și tradițiilor culturale precum și punerea în valoare a cântecului și portului popular din diferite zone folclorice românești", a spus Silviu Botiș.

Interpreți așteptați din toată țara

Festivalul folcloric se adresează interpreților amatori și se va desfășura pe două categorii, în funcție de vârsta concurenților: între 8 și 14 ani respectiv 16 - 26 de ani. „Concurenții trebuie să pregătească două piese muzicale, din care un fără acompaniament (doină sau baladă), iar una ritmată, cu acompaniament specific zonei pe care o reprezintă cântărețul. Pentru categoria 8 - 14 ani nu este obligatorie piesa fără acompaniament", a mai spus managerul ansamblului. Juriul va fi format din personalități ale folcloristicii românești și specialiști ai instituțiilor de cultură.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite