Oradea: Justiţia orădeană, blocată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii au intrat în a patra săptămână de protest şi se pregătesc de discuţii. Reprezentanţii justiţiei orădene sunt miraţi că deşi protestează de trei săptămâni nu au apărut reacţii negative.

Mâine, la Bucureşti va avea loc o nouă rundă de discuţii între reprezentanţii Guvernului, ai Parlamentului şi puterea judiciară. Aceasta după ce, joi, niciun membru al Guvernului nu s-a prezentat la întâlnirea convocată de delegaţi.
„În funcţie de rezultatele întâlnirii de mâine dimineaţă, vom decide suspendarea ori continuarea protestului, acest conflict între puteri”, a declarat pentru Adevărul de Seară, Cristian Dănileţ, purtător de cuvânt al Judecătoriei Oradea.

Oamenii sunt înţelegători
În această dimineaţă, în faţa Palatului de Justiţie din Oradea, abia dacă erau câteva persoane. În interiorul clădirii, coridoarele lungi erau aproape goale. La ora 08.00, judecătorii au intrat în sală pentru cauzele penale, cu propunere de arestare preventivă sau pentru cele civile, care presupun plasamentul minorilor. Instanţele funcţionează la capacitate redusă.
La Curtea de Apel Oradea se lucrează doar o oră pe zi, la departamentele arhivă şi registratură. Şi grefierii au sistat programul de lucru cu publicul. „Nu avem resurse financiare să ne desfăşurăm activitatea. Am primit bani pentru a ne achita datoriile la zi. Cum vom plăti cheltuielile curente, facturile pentru curent, apă, nu ştiu. Există bani pentru salarii până inclusiv luna noiembrie”, a spus Cristian Dănileţ.
Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Oradea a declarat că este surprins de lipsa de reacţie a populaţiei. „Oamenii nu şi-au manifestat nemulţumirea. Au fost înţelegători. Termenele se dau de la o lună la alta şi s-a mai întâmplat să piardă un termen. Noi protestăm de trei săptămâni şi până acum nicio persoană nu a reacţionat negativ”.
Judecătoria Oradea funcţionează cu 25 de magistraţi, deşi în schema de activitate a instanţei figurează 33 de judecători.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite