Începe distribuția ajutoarelor alimentare pentru orădenii bătuți de soartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea începe astăzi distribuția ajutoarelor alimentare pentru persoanele sărace. Astfel, orădenii care sunt înscriși pe listele beneficiarilor pot să își ridice de la fosta cantică a primăriei făina, zahărul sau laptele praf, însemnând aproape 30 de kilograme.

Din categoriile de beneficiari fac parte familiile şi persoanele singure care au stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (ajutor social). șomerii care beneficiază de indemnizaţie de şoma, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei pe lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate.

Peste 27 de kilograme de ajutoare

„O persoană beneficiază de ajutor alimentar o singură dată în cadrul planului şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţine la data distribuirii ajutoarelor, chiar dacă se regăseşte la acea dată  în mai multe dintre categoriile de mai sus (de exemplu: dacă o persoană are calitatea de pensionar şi în acelaşi timp este încadrat şi în gradul de handicap grav, primeşte ajutorul alimentar doar pentru o singură categorie", a anunțat biroul pe presă al primăriei. Cantitatea totala a produselor alimetare pentru fiecare persoană este de 27,5 kilograme, iar distribuția lor se face de luni până vineri între orele 8.00 - 16.00.

Alimentele şi cantitatea distribuită unui beneficiar sunt:

  • Făină: 14 kg (14 pachete a 1kg);
  • Mălai: 7Kg (7 pachete a 1kg);
  • Paste făinoase: 3,2 kg (8 pachete a 400 g);
  • Biscuiţi: 1,3 kg (13 pachete a 100 g);
  • Zahăr 1kg;
  • Lapte praf 1kg.
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite