Companiile care dau o șansă elevilor pe timpul verii, primesc bani de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă a venit vacanța, elevii orădeni ar prefera un loc de muncă part-time pentru a-și asigura banii de buzunar. Angajatorii care le oferă o șansă, primesc  50% din valoarea indicatorului asigurărilor de șomaj.  Stimulentul se dă lunar, proporțional cu timpul efectiv lucrat de studenți sau de elevi.

În plină criză, elevii și studenții sunt dispuși să muncească pe timpul vacanței, pentru un ban de buzunar. „Mi-aș dori foarte mult să-mi găsesc un job sezonier. Cel mai tare mi-ar place să fiu vânzător ambulant de înghețată", spune orădeanca Maria Varga, care la cei 12 ani vizează să îi fie de ajutor mamei. Pentru a facilita angajarea sezonieră, companiile sunt răsplătite dacă dau o șansă tinerilor. „Companiiloe care angajează elevi și studenți pe perioada verii primesc un stimulnet de 50% din valoarea indicatorului asigurării de șomaj. Dacă o companie angajează mai mulți elevi, va primi mai multe stimulente", spune purtătorul de cuvânt al Agenției pentru Ocuparea Forțelor de Muncă Bihor, Maricica Juca.
Stimulentul financiar se acordă angajatorilor, lunar,proportional cu timpul efectiv lucrat de către elevii si studentii în cauză pe perioada de vacantă din luna respectivă, fără a depăsi numărul de ore corespunzătoare programului normal de lucru. Perioada maximă de acordare a stimulentului este de 60 de zile lucrătoare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite