VIDEO Câţi oameni se opresc pentru a ajuta un cerşetor bătut în plină stradă. Experimentul care testează solidaritatea românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de tineri din Iaşi a realizat un experiment social referitor la solidaritatea trecătorilor faţă de un cerşetor bătut fără motiv de necunoscuţi. Rezultatele obţinute de aceştia denotă că majoritatea românilor nu intervin atunci când văd un semen bătut.

Experimentul ieşenilor a fost realizat în zone ultra-populate din oraş, cum ar fi Piaţa Unirii, fiind filmat de alţi participanţi la proiect.

Ulterior, videoclipul care relevă lipsa interesului cetăţenilor pentru semeni a fost postat pe un cont public de YouTube.

În mesajul alăturat videoclipului, ieşenii au ataşat şi o descriere a experimentului lor, în care au precizat că, în trei ore, deşi la scenele de violenţă au asistat sute de persoane, doar patru ieşeni au sărit în ajutorul victimei.

Aceştia transmit un mesaj prin care înseamnă populaţie să fie mai sensibilă cu privire la problemele celor din jur.

Mesajul postat pe contul de YouTube, de către Oleg Balaur:

“Astăzi (3 septembrie) împreună cu câţiva prieteni de ai mei, am făcut un experiment social şi spre mirarea noastră, lumea nu a reacţionat aşa cum speram noi. M-am îmbrăcat ca un om al străzii, m-am murdărit, mi-am luat haine rupte şi am încercat să cerşesc pe stradă, în timp ce doi prieteni de ai mei, Tudor-Ştefan Nicuriuc şi Lupu Radu Alex, veneau să-şi bată joc de mine şi să mă ia la bătaie pentru că stau şi cerşesc bani. Eram extrem de naturali încât, baieţii, chiar au intrat în rol şi mi-au lăsat câteva vânătăi şi zgârieturi, dar şi-au jucat rolul perfect. Am filmat în Piaţa Unirii, pe Ştefan, şi încă în câteva locuri şi spre mirarea noastră, din câteva sute de oameni care au trecut pe lângă noi timp de 3 ore, doar 4 oameni s-au băgat să-i oprească din a ma bate în continuare. 2 bărbaţi chiar au sărit să-i ia la bătaie pe prietenii mei dar m-am ridicat şi i-am felicitat. A fost o experienţă frumoasă dar totuşi foarte tristă pentru că neapelând la cultura bogată pe care o avem, nu ştim să fim oameni, în întregul sens al cuvântului! Bunătatea mereu se răsplăteşte, azi, mâine sau anul viitor, dar se va răsplăti, fiţi siguri de asta. Vă doresc să fiţi oameni, să vă ajutaţi aproapele şi să nu uitaţi de cei din umbră, cei care au nevoie de noi”

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite