Test de cultură generală despre capitalele ţărilor minuscule. Care este oraşul de reşedinţă al statului Tuvalu

Test de cultură generală despre capitalele ţărilor minuscule. Care este oraşul de reşedinţă al statului Tuvalu

Statul Tuvalu, unul dintre cele mai mici din lume

Vă propunem un test de cultură generală cu întrebări despre capitalele unor state cu teritorii foarte mici. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii a acestui articol câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Care este capitala statului Insulele Marshall?
a) Majuro
b) Ebeye
c) Jahrit
 
2. Care este capitala statului Liechtenstein?
a) Schaan 
b) Triesen 
c) Vaduz 
 
3. Care este capitala statului Sfântul Cristofor şi Nevis?
a) Basseterre
b) Saint Kitts
c) Nevis 
 
4. Care este capitala statului Malta?
a) Birkirkara 
b) Valletta 
c) Mdina 
 
5. Care este capitala statului Barbados 
a) Bridgetown 
b) Saint George 
c) Saint Lucy 
 
6. Care este capitala statului Seychelles?
a) Victoria 
b) Praslin 
c) La Digue 
 
7. Care este capitala statului Palau?
a) Koror 
b) Ngerulmud
c) Airai 
 
8. Care este capitala statului Andorra?
a) Canillo 
b) Encamp 
c) Andorra la Vella 
 
9. Care este capitala statului Kiribati?
a) Kiribati 
b) South Tarawa 
c) Betio 
 
10. Care este capitala statului Tonga?
a) Nuku’alofa
b) Tongatapu 
c) Niuas
 
Răspunsuri corecte: 1 – a, 2 – c, 3 – a, 4 – b, 5 – a, 6 – a, 7 – b, 8 – c, 9 – b, 10 – a. 
 
Te-ar putea interesa şi:

Dilema gramaticală care-i frământă pe mulţi români: are sau nu substantivul „moaşte“ formă pentru singular?

citeste totul despre: