Harta drumurilor din Moldova cu risc ridicat de înzăpezire. Ninsori masive anunţate pentru mijlocul săptămânii. Cine trebuie sunat în caz de blocaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harta riscului de înzăpezire în Moldova realizată pentru Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi
Harta riscului de înzăpezire în Moldova realizată pentru Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi

Previziunile meteorologice arată că iarna se va instala în toată Moldova de la mijlocul acestei săptămâni. Drumarii se declară pregătiţi, dar au publicat, în acelaşi timp, o hartă a şoselelor pe care intervenţia pentru deszăpezire se va realiza cu dificultate.

Meteorologii anunţă precipitaţii sub formă de ninsoare şi viscol puternic începând de joi, 28 noiembrie, zi în care temperaturile minime prognozate vor ajunge la -7 grade Celsius, iar maximele nu vor urca mai sus de +7 grade Celsius.

Oficialii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi au realizat o "hartă de risc", pentru întreaga zonă a Moldovei, care cuprinde sectoare de drumuri greu de deszăpezit. Toate judeţele din regiune sunt expuse, pe tronsoane vitale, riscului de blocare a circulaţiei din cauza căderilor abundente de zăpadă.

Este vorba doar despre reţeaua de drumuri naţionale a regiunii, riscul de înzăpezire fiind la fel de mare şi pe drumurile judeţene, date spre administrare firmelor care au câştigat contracte cu consiliile judeţene.

Ca şi în iernile precedente, mai multe drumuri din judeţul Iaşi riscă să rămână izolate în iadul alb. Este vorba despre DN24C din Iaşi către Sculeni, DN 24 la ieşirea din Iaşi spre Vaslui, DN 28B între Târgu Frumos şi Hârlău, DN 28 pe tronsonul Iaşi - Târgu Frumos - Ruginoasa - Moţca sau Târgu Frumos - Strunga - Roman şi Moţca - Târgu Neamţ.

Oficialii de la drumuri naţionale au marcat cu risc sporit şi drumurile între Bucium şi Vaslui, Vaslui şi Bacău prin Dragomireşti, între Bacău şi Adjud, Slănic Moldova şi Târgu Ocna sau Moineşti - Bacău.

În judeţul Neamţ problemele pot apărea între Târgu Neamţ, Poiana Largului şi Broşteni, între Târgu Neamţ şi Piatra Neamţ sau până la Lacul Roşu prin Bicaz.

În Suceava sunt riscante drumurile care fac legătura cu Siret, Botoşani şi Vama, precum şi câteva sectoare din judeţul Botoşani, precum Rădăuţi-Dorohoi, Manoleasa-Botoşani sau Botoşani-Ştefăneşti.

În Poiana Stampei, pe DN17, drum situat la o altitudine ridicată deja ninge abundent de câteva ore, conform stream-ului live postat pe site-ul drdpiasi.ro.

Cei de la drumuri naţionale au publicat şi o listă a responsabililor cu deszăpezirea în fiecare judeţ al Moldovei, ale căror date de contact pot fi găsite în link-ul de mai sus.

Mai puteţi citi:

"Revoluţie" în strategia de deszăpezire la Iaşi. Oraşul, împărţit în zece sectoare, fiecare cu propriul şef. Maşinile şi şoferii, aliniaţi pentru o vizită "de sus"

SONDAJ: Ieşenii îi lasă repetenţi la deszăpezire pe şefii oraşului FOTOGALERIE

Străzile din Iaşi, curăţate de zăpadă cu utilaje defecte şi insuficiente

Iaşiul, sub asediul mormanelor de zăpadă FOTOGALERIE

Deszăpezire pe ochi frumoşi la Iaşi: strada primarului "lună", vecinii îngropaţi sub nămeţi FOTOGALERIE

EXAGERAT Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, deszăpezeşte mai scump decât în Vrancea FOTO

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite