DNA trece, funcţia de şef rămâne. Cum s-a întors un doctor din Iaşi să conducă un spital din biroul în care a luat şpagă
0
Doctoriţa Carmen Dorobăţ, judecată într-un dosar de corupţie şi eliberată din arest la domiciliu la începutul acestei luni, a fost reinvestită în cursul zilei de astăzi, 20 mai, în funcţia de manager al Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, cea mai importantă unitate spitalicească de profil din zona Moldovei.
După trei luni în care a fost încarcerată sau arestată la domiciliu, profesoara Carmen Dorobăţ a fost reinvestită în funcţia de manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.
Dorobăţ a fost eliberată din arest la domiciliu la începutul acestei luni, după ce anterior a fost şi încarcerată în Arestul Poliţiei Iaşi, în cadrul unui dosar de corupţie instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Iaşi.
Reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Iaşi, instituţia care are în subordine Spitalul de Boli Infecţioase, au participat astăzi la reinstalarea în funcţie a doctoriţei Carmen Dorobăţ.
Profesoara fusese suspendată din funcţie la începutul lunii februarie, la scurt timp după ce justiţia din Iaşi a admis propunerea de arestare emisă de procurori pe numele lui Carmen Dorobăţ.
“Eu doar am fost delegat de către Consiliul Judeţean să transmit cele două dispoziţii semnate de preşedintele Consiliului Judeţean: prima, de încetare a contractului de manager interimar, şi a doua de încetarea suspendării contractului de management a doamnei doctor Dorobaţ. Suspendarea contractului de management a încetat urmare a înlocuirii măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar”, a explicat Alin Aivanoaiei, vicepreşedintele al Consiliului Judeţean Iaşi, delegat pentru reinstalarea doctoriţei.
La rândul său, doctorul care a fost manager interimar până ca Dorobăţ să fie eliberată s-a arătat revoltat de decizia luată de CJ Iaşi. “Eu am să-mi pun un tricou cu un semn mare de întrebare desenat pe el, şi pe faţa şi pe spate. Dacă în felul ăsta sunt puşi, răspuşi oamenii în funcţii, după nişte criterii politice, că asta este, asta se întamplă...”, a spus doctorul Mihnea Hurmuzache, potrivit Tele M.
La finele lunii ianuarie, procurorii DNA descopereau în biroul lui Carmen Dorobăţ, de la Spitalul de Boli Infecţioase, 20 de carnete de student în care se aflau câte o sută de euro. Banii ar fi fost strânşi de doctoriţă pentru soţul ei, profesor de Anestezie Generală la UMF, care ar fi urmat să promoveze studenţii la examene.
Pe lângă cele 20 de carnete descoperite, procurorii susţin că, în ziua premergătoare flagrantului, alţi 70 de studenţi ar fi dat câte o sută de euro celor doi soţi, în acelaşi scop. De altfel, potrivit unor surse juridice, peste 60 de studenţi au fost audiaţi în acest caz la DNA, aceştia admiţând că ar fi dat mită doctorilor.
Ulterior, urmare a audierii mai multor studenţi ai universităţii ieşene, procurorii DNA au precizat că numărul total al studenţilor care ar fi dat şpagă a ajuns la 124, fiecare plătind câte 100 de euro pentru a promova examenele.
Mai puteţi citi:
Socrul profesorului de la UMF vizat de atentatul cu bombă: „Ginerele meu s-a speriat foarte tare!“
Profesorul UMF cu maşina explodată, bătut pe stradă acum două luni