Ecologie pe două roţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, pe 6 august, amatorii sportului pe două roţi sunt aşteptaţi să curăţe Iaşiul la cea de-a doua ediţie a „Let’s Bike It - cartare pe biciclete“. Scopul acţiunii este de a înregistra zonele cu cele mai mari cantităţi de gunoaie din municipiu pentru a le ecologiza în septembrie.

Ieşenii care ţin la curăţenia mediului înconjurător pregătesc cea de-a doua ediţie a „Let’s Bike It – cartare pe biciclete“. Evenimentul are loc simultan în 11 judeţe, iar în Iaşi bicicliştii sunt aşteptaţi pe 6 august, la ora 9.00, în parcarea Facultăţii de Chimie din campusul Tudor Vladimirescu.


„Cartarea este o etapă foarte importantă a proiectului «Let’s do it, Romania!» care pregăteşte terenul pentru ziua de 24 septembrie, când se va face curăţenie simultan în toată ţara. Concret, cartarea reprezintă procesul de identificare a mormanelor de gunoi, caracterizarea lor şi transmiterea coordonatelor geografice ale acestora, în vederea realizării unei hărţi digitale cu punctele respective“, explică Irina Theodoru, coordonatorul de comunicare al echipei din Iaşi.


După nouă ediţii de succes în apropierea Bucureştiului, la care au participat 300 de voluntari şi câte o ediţie în Bacău, Braşov şi Timişoara, şi Iaşiul intră în „clubul“ oraşelor care ţin la aspectul lor şi la curăţenia zonelor de agrement.


Vor să facă harta deşeurilor


Astfel, invitaţia organizatorilor şi a coordonatorilor echipei din municipiu se adresează celor pasionaţi de mersul pe bicicletă şi care vor să dea o mână de ajutor la realizarea hărţii deşeurilor pentru cea de-a doua acţiune «Let’s do it, Romania!» de pe 24 septembrie. „«Let’s do it, Romania!» este proiectul tuturor celor care cred că în România se întâmplă şi lucruri pozitive atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singură zi pentru o Românie curată. În 2010, pe 25 septembrie, peste 200.000 de voluntari au ieşit la curăţenie şi au arătat că se poate“, a completat Irina Theodoru.


Prima ediţie a „Let’s Bike It“ de anul acesta la Iaşi a avut loc pe 9 iulie. Cei care doresc să se înscrie la eveniment şi să paticipe pe biciclete la una dintre cele mai mari acţiuni de ecologizare din ţară pot face acest lucru pe site-ul letsdoitromania.ro.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite