Soarta centrului pietonal se schimbă: lucrările vor fi grăbite, iar zona va fi dotată cu internet gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua promenadă din Hunedoara va fi avea internet gratuit şi va fi dotată cu un sistem video de supraveghere, anunţă conducerea primăriei. Lucrările în zona viitorului centru pietonal ar putea fi realizate în acest an.

Lucrările de asfaltare pe Strada George Enescu din Hunedoara,  cele de reamenajare a trotuarelor şi parcărilor acesteia şi de îngropare a cablurilor de telefonie şi electricitate din zona ei au ajuns la final. În paralel, muncitorii lucrează la construcţia locurilor de parcare din jurul Casei de Cultură a Hunedoarei. Reabilitarea Străzii George Enescu are loc în cadrul proiectului de transformare a zonei într-un centru pietonal. Acesta va fi realizat, conform celor mai optimiste planuri ale primăriei, până la sfârşitul acestui an, susţine primarul Dan Bobouţanu.

După finalizarea construcţiilor de pe Strada George Enescu, şantierul se va muta pe Bulevardul Corvin, unde vor fi înlocuiţi stâlpii de iluminat cu unii noi de iluminat ecologic, vor fi îngropate cablurile aeriene, şi va fi montat pavajul şi va începe construirea fântânilor arteziene. „Am propus ca în zona Bulevardului Corvin şi a Casei de Cultură din Hunedoara să introducem internetul wireless şi un sistem de supraveghere video, ambele necesare, deşi nu au fost incluse în proiectul de amenajare a zonei de promenadă”, a declarat primarul Dan Bobouţanu.

esplanada

În luna martie, primarul anunţa că până în 2018, Piaţa Casei de Cultură din Hunedoara şi Bulevardul Corvin vor fi reabilitate şi transformate într-un centru pietonal. Conform celor mai optimiste planuri, proiectul va fi realizat mai devreme.

Pe bulevardul care va fi închis traficului rutier, vor fi construite două fântâni arteziene, iar noua arteră pietonală va fi dotată cu mobilier urban şi iluminat ambiental. Piaţa Casei de Cultură va modernizată din fonduri de la bugetul local, iar în centrul ei va fi construită o fântână arteziană, cu jocuri de sunete şi lumini. Investiţia în modernizarea Pieţei Casei de Cultură din Hunedoara a fost estimată la 1,3 milioane de lei, iar costurile construirii celor trei fântâni arteziene de pe Bulevardul Corvin au fost estimate la 4,8 milioane de lei pentru fântâna muzicală, de 188.000 de lei pentru fântâna mijlocie şi de 144.000 de lei pentru fântâna mică.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Super-afaceri la Castelul Corvinilor: parc de aventură, hotel şi restaurant de lux lângă cetatea cu sute de mii de turişti

Un parc de aventură întins pe cinci hectare este construit în imediata vecinătate a Castelului Corvinilor. Investiţia se adaugă altor afaceri dezvoltate în prezent în zonă, un restaurant şi un hotel de lux, dar şi alte investiţii mai mici, bazate pe numărul de vizitatori al monumentului: peste 100.000 numai în acest an.

Mărturia lordului englez din Hunedoara anilor 1830: fermecat de o tânără ţigancă şi uimit de zestrea dacică a românilor

Mărturii rare despre Hunedoara anilor 1830 au fost păstrate în jurnalul de călătorie al primului englez care a vizitat orăşelul în secolul al XIX-lea. John Paget a rămas fascinat de castel, dar şi de o tânără ţigancă întâlnită în Hunedoara.

VIDEO Osemintele „puiului de dac” şi ale războinicului antic îngropat cu pumnalul său au fost expuse în premieră. Ce enigme ascunde cimitirul dacic

Osemintele unui copil, descoperite de arheologi în situl unei necropole dacice din grădina Castelului Corvinilor, au fost expuse în premieră. Scheletul pruncului reprezintă una dintre atracţiile expoziţiei inaugurate la Hunedoara, alături de rămăşiţele unui războinic dac, îngropate într-o urnă funerară, alături de armura şi arma sa.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite