Investiţie de peste 550.000 de lei în noul Centru de informare turistică din Deva

Investiţie de peste 550.000 de lei în noul Centru de informare turistică din Deva

Centrul de informare va funcţiona la poalele Cetăţii Devei. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Peste 550.000 de lei sunt investiţi în construcţia unui centru de informare turistică, în municipiul Deva, la poalele Dealului Cetăţii. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul de informare turistică din municipiul Deva este construit la poalele Dealului Cetăţii, din fonduri de la Uniunea Europeană.

„Valoarea totală a proiectului este de 554.719,64 de lei dintre care finanţarea nerambursabilă asigurată din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în sumă de 468.674,22 de lei, şi din bugetul naţional, în sumă de 39.570,48 de lei. Cofinanţarea eligibilă a Municipiului Deva  este în valoare de 10.372,34 de lei, iar valoarea neeligibilă, inclusiv TVA, aferentă acesteia este în valoare de 36.102,60 de lei”, a informat Primăria Deva.

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din municipiul Deva va fi înfiinţat cu scopul de a creşte numărul turiştilor, susţin reprezentanţii administraţiei locale. Clădirea în formă circulară va fi asemenea celei a viitorului centru de informare din municipiul Hunedoara. În Hunedoara, investiţia, în valoare de peste 500.000 de lei, a demarat în luna septembrie şi se află într-un stadiu avansat de implementare.

„Preconizăm o creştere a numărului de turişti şi respectiv a gradului de informare a acestora cu mai mult de 25% (de la un număr de 21.253 de turişti în anul 2012, la un număr de 26.600 de persoane)”, a informat Primăria Deva. De asemenea, susţin cei de la primărie, vor fi create locuri de muncă după realizarea proiectului. Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din municipiul Deva va trebui finalizat până la sfârşitul acestui an.


Vă recomandăm şi:

FOTO S-a deschis noul ştrand al primăriei. Cum s-au relaxat hunedorenii în complexul de două milioane de euro

Noul ştrand din Hunedoara a fost inaugurat duminică, însă doar astăzi el a fost deschis pentru cei care şi-au dorit să se relaxeze în bazinele sale. Construcţia bazei de agrement a însemnat o investiţie de circa două milioane de euro.

VIDEO A fost deschis ştrandul de două milioane de euro din Hunedoara. Baza de agrement, construită dintr-un împrumut

Noul ştrand din Hunedoara, în care au fost investiţi două milioane de euro, a fost inaugurat duminică. Sute de oameni au participat la deschidere, însă nimeni nu a avut voie să încerce apa bazinelor.

FOTO Maşini zburătoare şi trenuri suspendate în oraşele Transilvaniei: cum arăta viitorul în ilustratele de la 1900

Cele mai ciudate ilustrate care circulau la începutul secolului trecut în Transilvania înfăţişau principalele oraşe din regiune aşa cum credeau contemporanii acelor vremuri că vor arăta peste 100 de ani. Realizatorii lor se aşteptau ca peste 100 de ani Deva, Baia Mare, Sighişoara sau Odorheiul Secuiesc să aibă trenuri suspendate, trafic rutier intens, iar cerul deasupra lor să fie ocupat de tot felul de maşinării zburătoare.

Şeful CNADNR ameninţă drumarii de pe DN 76 cu rezilierea contractelor. Constructorii sunt acuzaţi că nu muncesc

Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, a efectuat o vizită neanunţată pe şantierele de pe Drumul Naţional 76 Deva – Oradea, aflat în modernizare, şi a constatat că firmele care execută proiectele nu îşi fac treaba.

 

citeste totul despre: