Cum vor arăta noile trasee turistice spre Cetatea Devei, amenajate pentru cei care vor să exploreze aşezarea istorică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei trasee turistice, pentru pietoni, vor fi amenajate pe Dealul Cetăţii Devei, până la poarta monumentului istoric.

Angajaţii primăriei vor monta panouri cu cele trei trasee turistice pietonale de acces pe care le pot urma turiştii care doresc să viziteze la pas, monumentul istoric. „În decurs de două săptămâni vor fi semnalizate inclusiv ramificaţiile de pe traseele respective. Vizitatorii sunt sfătuiţi să urmeze marcajele turistice amplasate pe copacii de pe Dealul Cetăţii, care reprezintă de fapt semnele folosite la nivel naţional şi internaţional pentru a înţelege cât mai bine semnificaţia traseului respectiv”, a informat Primăria Deva.

Cele trei trasee turistice din Cetatea Deva sunt: Traseul nr.1 – din spatele restaurantului de la Poalele Cetăţii până la Poarta I, timp de mers:  aproximativ 45 de minute; Traseul nr. 2 – de la intrarea în tunel (partea dreaptă) până la Poarta I, timp de mers: aproximativ 40 de minute; Traseul nr. 3 – din faţa tunelului (partea stângă) până la Poarta I, timp de mers: aproximativ 30 de minute.

Imagine indisponibilă

Pe Cetatea Deva se regăsesc trei marcaje turistice: un marcaj numit „banda roşie”, „linie roşie” – folosit pentru a arăta traseele principale şi pentru traseele de creastă; un marcaj numit „punct roşu”, „cerc roşu” – folosit pentru traseele în circuit, atunci când sunt cercuri simple; pentru traseele dus-întors când sunt cercuri duble, cu alb şi roşu; marcaj numit „pătrat roşu” – nu este folosit pentru trasee în sine, ci pentru delimitarea zonelor de rezervaţie. Pe cele trei trasee turistice vor fi amplasate şi panouri cu informaţii despre Cetatea Deva.

Cetatea Devei a fost în trecut una dintre aşezările militare strategice ale Transilvaniei. Fortăreaţa ridicată pe un deal, la poalele munţilor Poiana Ruscăi, datează din secolul al XIII-lea, iar în istoria ei a fost considerată unul din locurile de necucerit. O explozie izbucnită în vara anului 1849 la depozitul de muniţie al fortăreţei a dus la distrugerea, aproape în totalitate, a cetăţii. În prezent, este obiectivul turistic principal al Devei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Telecabina Cetăţii Devei va fi închisă până la sfârşitul lunii. Turiştii pot vizita fortul de pe Dealul Cetăţii doar pe jos

Cum va arăta zona turistică de la poalele cetăţii medievale. A început reabilitarea locului de primire a călătorilor

VIDEO Cetatea medievală a nimănui. Cum îşi primeşte marea fortăreaţă din vestul ţării miile de vizitatori


 

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite