Hunedoara: Joaca de-a războiul în ruinele combinatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dependenţii de Counter Strike şi Medal of Honor au găsit o formă aproape reală de a da viaţă acestor jocuri.

La prima vedere par nişte soldaţi adevăraţi. Sunt îmbrăcaţi în ţinute de camuflaj au arme care arată exact ca cele reale şi se îndreaptă în grupuri spre marginea pădurilor sau printre ruinele combinatului de la Hunedoara, ca şi cum vor participa la o aplicaţie. De altfel, localnicii din această zonă a oraşului au tras o sperietură grozavă când i-au văzut pentru prima dată. Mai ales că mulţi dintre cei care locuiesc aici se ocupă cu furtul de fier vechi.

Imită un joc din computer

În realitate însă nu este vorba decât despre nişte hunedoreni, pasionaţi ai jocului de-a războiul, care au descoperit airsoftul. Un joc în care se folosesc copii fidele ale armelor de luptă şi care se desfăşoară după nişte reguli foarte stricte. Atâta doar că în loc de gloanţe se folosesc bile de plastic. Ruinele fostului combinat oferă un loc splendid pentru desfăşurarea acestui joc.
Unul dintre cei care au adus acest joc în atenţia hunedorenilor este Sebastian Bărgău. “Avem deja un grup destul de mare de pasionaţi ai acestui joc. E adevărat câ presupune nişte costuri ridicate armele şi echipamentul nefiind accesibile oricui. O armă de calitate trece cu uşurinţă de 600 de lei iar cele performante ajung şi la 2.000 de lei. Iar pe lângă arme ai nevoie şi de echipament adecvat. Ochelari de protecţie, genunchiere, uniformă. Cu toate acestea nimic nu se compară cu relaxarea pe care ţi-o oferă acest sport. Ne adunăm în fiecare week-end pentru a ne distra împreună” a spus Sebastian.

Reguli foarte clare

Regulile acestui joc sunt simple şi stricte. Cea mai importantă este că nu ai voie să intri pe teren fără ochelari de protecţie. O biluţă care se foloseşte la airsoft (cele mai grele care pot fi admise la un joc sunt cele de 0,3 grame) nu poate face altceva decât să te pişte puţin, dar dacă te nimereşte în ochi e grav. O altă regulă importantă este onestitatea jucătorului. Adică trebui să recunoşti când ai fost lovit pentru simplu fapt că, spre deosebire de paint-ball, gloanţele folosite la airsoft nu lasă urme de vopsea.

Imită armele reale

Diferenţa dintre airsoft şi paintball constă în realismul armelor folosite. La paintball, armele sunt simple şi nu se aseamănă cu armele reale. La airsoft, armele sunt copii aproape exacte ale armelor folosite în conflictele reale. Chiar şi greutatea acestora este la fel cu cea a armelor reale. O altă deosebire este aceea că la armele de airsoft bilele folosite nu lasă urme de vopsea.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite