Peste 1.000 de arbori vor fi plantaţi în Galaţi. De ce se usucă teii, conform experţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: radiochisinau.md
Foto: radiochisinau.md

Campania de plantări de toamnă va începe pe 15 noiembrie 2020, vizate fiind spaţiile verzi din diverse zone din oraş, cu prioritate spaţiile publice destinate recreerii.

Primăria municipiului Galaţi anunţă că va începe campania de plantări de toamnă pe 15 noiembrie 2020, vizate fiind spaţiile verzi din diverse zone din oraş, cu prioritate spaţiile publice destinate recreerii, urmând a se planta în total în acest sezon peste 1.000 de arbori, plantări noi sau înlocuiri ale arborilor degradaţi.

Pe aliniamentul falezei superioare a Dunării se vor planta, în perioada imediat următoare, peste 60 de arbori, după ce vor fi înlocuiţi acei arbori care prezintă declin fiziologic (cu un procent de uscare de peste 70 la sută).

Expertiza tehnică privind cauzele care au condus la degradarea stării de vegetaţie a speciilor dendrologice din aliniamentele stradale din municipiul Galaţi, realizată de Oficiul Fitosanitar Galaţi în primăvara acestui an, a evidenţiat o rezistenţă foarte scăzută la factorii climatici a arborilor din specia „Tillia cordata” (tei pucios sau tei cu frunza mică).

”Acest arbore, deşi valoros din punct de vedere ecologic, ornamental şi economic, are o genetică slabă, cauza uscării fiind constituită dintr-un cumul de factori negativi: schimbările climatice, şocurile termice, secetă prelungită, curenţii şi vânturile puternice din ultimii ani, poluarea, radiaţiile fierbinţi ale asfaltului”, precizează reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Potrivit expertizei amintite, gradul de afectare al unor arbori din oraş este diferit şi, din cauza aspectului inestetic şi al pericolului pe care îl pot reprezenta, se impune înlocuirea lor cu specii mai rezistente din punct de vedere biologic, precum arţar, platan, paltin, frasin sau cu specii de arbuşti ornamentali.

Plantarea se va face cu material biologic sănătos, în special toamna, după căderea frunzelor, în teren foarte bine pregătit, respectând tehnologia specifică de plantare pentru fiecare specie în parte.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Zonă montană renumită unde natura are nevoie de ajutor. Cum poţi sprijini plantarea a 10.000 de arbori

Un fermier a plantat 40.000 de copaci pe terenul său. Garda de Mediu a mers acolo şi l-a amendat

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite