Istoria elevei de 14 ani din Galaţi care pusese pe picioare o „afacere cu bărbaţi“. Va fi judecată pentru proxenetism

Istoria elevei de 14 ani din Galaţi care pusese pe picioare o „afacere cu bărbaţi“. Va fi judecată pentru proxenetism

Eleva a convins şi alte câteva colege să se prostitueze Foto: arhivă Adevărul

Judecătorii au decis ca procesul unei eleve care i-a uimit pe anchetatori prin ingeniozitatea sa infracţională să fie instrumentat de Judecătoria Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevă în clasa a VII-a în 2014, Simona Alexandru Ulmaru (acum în vârstă de 17 ani) ducea o viaţă modestă alături de mama ei, care o creştea într-o casă închiriată de la Primăria Galaţi.

Simona s-a gândit să îşi atragă colegele de şcoală în practicarea prostituţiei. ”Hai fată, nu fi proastă, se fac bani frumoşi”, i-a spus minora unei colege de la şcoală pentru a o convinge să i se alăture, au arătat anchetatorii în rechizitoriul întocmit. Ulterior, în ”afacere” s-a implicat şi Petrică Stan, un individ cu antecedente penale, dat în urmărire internaţională prin Interpol.

Cei doi şi-au însuşit banii proveniţi din exploatarea a şase tinere. O a treia persoană, Vasile Seserman, le-a pus la dispoziţie propriul apartament, unde fetele de liceu îşi aduceau clienţii.

În perioada octombrie 2012 - februarie 2013, o altă colaboratoare, Mihaela Jugănaru, a decis să se implice în „afacere”, racolând alte trei minore şi înlesnindu-le practicarea prostituţiei. Proxeneţii au schimbat apartamentul, astfel că pe filieră a intrat o altă persoană, Ion Zorilă, care şi-a pus locuinţa la dispoziţie contra unui procent din banii încasaţi din prostituţie.

Ce i-a dat de gol pe proxeneţi

Procurorii au pus sechestru pe banii proveniţi din practicarea prostituţiei şi pe un autoturism marca BMW, care aparţineau celor şase persoane implicate în afacerea de proxenetism. Minorele care se prostituau ar fi fost greu de depistat, în contextul în care proxeneţii schimbau constant apartamentele unde erau aduşi clienţii, dar o neglijenţă a uneia dintre fete i-a adus pe poliţişti direct la cei care se aflau în spatele întregii poveşti.

Aproape toţi cei implicaţi au negat că ar avea de-a face cu reţeaua de proxenetism, dar declaraţiile minorelor racolate i-au dat de gol. Procesul Simonei Alexandru Ulmaru şi al complicilor săi va începe în luna septembrie 2017 la Judecătoria Galaţi.

Pe 23 februarie 2017, Tribunalul Galaţi a hotărât să îşi decline competenţa judecării în favoarea Judecătoriei Galaţi. Pe 29 noiembrie 2016, Judecătoria Galaţi îşi declinase competenţa în favoarea Tribunalului.
 
În cele din urmă, Curtea de Apel Galaţi a decis ca Judecătoria Galaţi să pronunţe un verdict în acest dosar.

 

citeste totul despre: