Un gălăţean îl va înlocui pe Aurel Şoric la conducerea IPJ Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul-şef Dorel Manole (47 de ani) a preluat astăzi conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. Rocada are loc după ce fostul şef al IPJ Neamţ, comisarul-şef Aurelian Vasea Şoric, a cerut eliberarea din funcţie.

Citeşte şi:

Urmaşul lui Şoric la Neamţ: „Vreau ca nemţenii să-şi recâştige încrederea în Poliţie"

Comisarul-şef Dorel Manole, aflat până ieri  în fruntea Serviciului Zonal Bacău al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), a aflat de la televizor de noua sa misiune.

Comisarul-şef Dorel Manole are 47 de ani şi este născut la Tecuci, în judeţul Galaţi. Este absolvent al Academiei de Poliţie Bucureşti şi al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Al.I.Cuza“.


„Am fost şi eu luat prin surprindere de această numire. Cunosc situaţia operativă de la Neamţ şi voi căuta să îndrept lucrurile acolo“, a  declarat comisarul-şef Dorel Manole. În 2009, Manole a lucrat în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), iar ca şef al Serviciului Zonal Bacău al DGA, din octombrie anul trecut până în prezent, a avut competenţe în ambele judeţe.


Noul şef al IGPR a venit la Piatra Neamţ


„Nu ştiu dacă va fi greu, dar cu siguranţă nu va fi uşor să rezolvăm problemele de la Neamţ“, a adăugat Dorel Manole. Numirea noului şef al Poliţiei Neamţ a avut loc la sediul Inspectoratului, în prezenţa noului şef al IGPR, chestorul de poliţie Liviu Popa.


După ce l-au susţinut pe comisarul-şef Aurel Şoric săptămâna trecută, ameninţând chiar că-şi dau demisia dacă inspectorul şef va fi îndepărtat din fruntea IPJ, şefii de post din comune s-au răzgândit. Mai mult, spun că nu au fost în sală la acea întâlnire.


Şefii de post au uitat de demisie


„În niciun caz, demisia nu se cere în nume colectiv, ci individual. Sunt unii colegi care s-au grăbit să facă aceste afirmaţii privind demisia, dar nu este şi cazul meu“, a afirmat agentul şef principal Dumitru Pingică, şeful postului de poliţie Bodeşti.


 „Eu nu am fost prezent în sală în acel moment, nu am aplaudat şi nici nu m-am declarat solidar cu ceilalţi. Nu m-a întrebat nimeni nimic şi nu văd de ce mi-aş da demisia“, spune agentul şef principal Vasile Tărâţă, şeful postului de poliţie din comuna Tarcău. „Să-şi dea demisia cei care au spus asta! Eu muncesc cinstit, am de crescut copii şi nu văd niciun motiv să renunţ la funcţie“, spune şi Gheorghe Bobu, şeful postului comunal de Poliţie Taşca.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite