Şeful zonal al OMV Petrom Moldova Sud, trimis în judecată de procurorii DNA Galaţi

Şeful zonal al OMV Petrom Moldova Sud, trimis în judecată de procurorii DNA Galaţi

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galaţi. Foto: Adevărul

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Nicolae Gavrilescu, manager sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul S.C. OMV PETROM S.A, şi a Anei Petre, expert în piaţa imobiliară, responsabilă cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul S.C. OMV PETROM S.A, ambii acuzaţi de luare de mită.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada decembrie 2013 – mai 2014, cei doi inculpaţi i-au pretins în mod direct unui martor denunţător suma de 10.000 euro, plus o sumă neprecizată pentru furnizarea ulterioară a utilităţilor pentru un imobil pe care acesta din urmă intenţiona să-l cumpere.

Discuţiile legate de bani au avut loc cu ocazia mai multor întâlniri între inculpaţi şi martorul – denunţător, inclusiv la restaurante situate pe raza municipiului Galaţi, unde nota de plată a fost achitată în două rânduri de către acesta din urmă.

Concret, în cauză se reţine că, la sfârşitul anului 2013, societatea comercială administrată de denunţător şi-a manifestat intenţia de a cumpăra mai multe imobile aparţinând S.C. PETROM S.A., punct de lucru în comuna Slobozia – Conachi, din judeţul Galaţi. În aceste condiţii, a luat legătura cu Ana Petre, persoana de contact din partea S.C. PETROM S.A. pentru astfel de contracte. Aceasta i-a relatat denunţătorului că îi poate aproba vânzarea imobilelor la preţul de 20.000 de euro, preţ oferit de către acesta şi situat sub cel cerut de S.C. PETROM S.A., de 50.000 de euro, întrucât ea este persoana care înaintează documentaţia factorilor decizionali din cadrul S.C. PETROM S.A. şi întocmeşte referatul final pe care directorii S.C. PETROM S.A. îl vor semna, sugerând că este necesară şi cointeresarea directorului de zonă, Gavrilescu Nicolae.

La data de 27 mai 2014, inculpatul Nicolae Gavrilescu a primit de la denunţător suma de 45.000 lei, cu titlu de mită, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galaţi cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

citeste totul despre: