Primăria Galaţi vinde cabinete medicale fără acte
0Cu toate că unii dintre medici au achitat contravaloarea spaţiilor în care funcţionează cabinetele lor, aceştia nu au primit vreun act de proprietate. Legea prevede eliberarea documentului în termen de 15 zile, dar Primăria nu s-a conformat nici după 11 luni în cazul dr. Nicoletei Boldea.
Vânzarea spaţiilor medicale naşte controverse între reprezentanţii Primăriei şi medicii de familie.
În anul 2005, dr. Nicoleta Boldea a preluat o clădire părăsită situaţă în Micro 38, strada Ionel Fernic nr. 4A. Anul acesta, pe data de 11 februarie, a fost încheiat procesul verbal de negociere al preţului de vânzare al spaţiului, conform O.U.G 68/2008. În termen de 15 zile de la această dată, Primăria ar fi trebuit să emită actele de proprietate, or asta nu s-a întâmplat nici până acum. Mai mult de atât, jumătate din contravaloarea spaţiului, de 201.000 lei, a fost achitată.
„Am intrat la negociere în luna februarie 2010. S-a semnat procesul verbal de negociere şi s-a stabilit preţul la 201.000 lei. Procesul verbal a fost vizat de către primarul Dumitru Nicolae. Legea spune că, în termen de 15 zile, din acel moment trebuie emis actul de vânzare – cumpărare. Am virat 100.500 de lei în contul Primăriei, dar nu am primit nici până acum contractul", afirmă dr. Nicoleta Boldea, medic de familie.
De asemenea este de remarcat că evaluarea spaţiului în care funcţionează cabinetul medical a fost făcută după renovarea acestuia şi investirea de către medic a unor sume considerabile.
„În 2005, am luat acest spaţiu. Arăta jalnic. Nu era apă, nu era curent electric, nu era nimic aici. În 2008, a fost emisă o altă ordonanţă. Noutatea era că, de data aceasta, spaţiul a fost evaluat de către reprezentanţii Primăriei. Înainte, preţul era fixat de lege, la 50 de euro pe metrul pătrat. Nu s-a ţinut deloc cont de investiţia făcută. Îmi este teamă că mi se vor returna banii pe cine ştie ce motiv”, mai spune Nicoleta Boldea.
Contractul va fi emis
Acesta este răspunsul oferit de către reprezentanţii Primăriei. În ceea ce priveşte motivul încălcării legii, aceştia sun că o anume analiză cadastrală este de vină.
„La data de 03 martie 2010, a fost achitat avansul în suma de 100.500 lei, reprezentând 50 % din preţul de vânzare. Contractul de vânzare-cumpărare va putea fi incheiat în formă autentică în momentul în care vom intra în posesia cărţii funciare rectificate”, spune Nicoleta Manole, purtător de cuvânt al Primăriei Galaţi.
Vox: „Am virat 100.500 de lei în contul primăriei şi nu am primit nici până acum contractul”, spune dr. Nicoleta Boldea, medic