Galaţi: Bun e vinul ghiurghiuliu, dar nu la volan !
0Cinci gălăţeni sunt trimişi în judecată săptămânal pentru că s-au urcat băuţi la volan, nu aveau permis de conducere sau conduceau o maşină care nu îndeplinea condiţiile legale pentru a circula în România.
În ultimele luni, a crescut îngrijorător de mult numărul şoferilor gălăţeni care s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistaţi în trafic beţi sau au fost implicaţi în accidente rutiere din cauza stării euforice în care se găseau.
În data de 22.04.2009, Radu G. a fost implicat într-un accident uşor, dar nu a fost suficient pentru a-i potoli setea. Înainte de a pleca spre Serviciul tamponări, gălăţeanul s-a mai cinstit puţin, iar când a ajuns la Poliţia Rutieră, abia se mai putea ţine pe picioare. Poliţiştii l-au condus la spital, unde s-a descoperit că avea o alcoolemie de 1,55 grame la mie.
Aurel. C. a fost oprit la timp de poliţişti pe 13.09.2009 după ce omul circula pe contrasens pe strada Domnească. În urma analizelor efectuate, s-a constatat că avea o alcoolemie de 1,40 de grame la mie. Bărbatul a recunoscut ulterior că a băut vişinată, vin şi bere după pofta inimii.
Tudor F. circula în data de 23.09.2009 fără permis de conducere şi cu o maşină care nu avea drept de circulaţie în România şi ar fi continuat să facă acest lucru, dacă mersul sinuos nu ar fi atras atenţia poliţiştilor.
Scuze se găsesc
În medie, sunt trimise în judecată cinci persoane pe săptămână sub acuzaţia de conducere a unui autoturism pe drumurile publice având alcool în sânge peste limita admisă, dar şi pentru conducere a unei o maşini neînmatriculate sau fără permis de conducere, după cum ne-a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Liliana Constanda.
Şoferii care mai pot lega două vorbe, găsesc tot soiul de scuze pentru a scăpa de răspundere. Sergiu B. a fost oprit de poliţiştii de la Rutieră pe 07.05.2009 şi a motivat că se urcase băut la volan după ce mama l-ar fi anunţat că a suferit un preinfarct şi i-a cerut să vină de urgenţă acasă.
Cele mai mari dureri de cap le au oamenii legii, care trebuie să le suporte injuriile şi îmbrăncelile. "În general, acest gen de şoferi sunt recalcitranţi în trafic, şi nu vor să recunoască faptul că au consumat băuturi alcoolice”, susţine comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.
Numărul şoferilor prinşi sub influenţa băuturilor alcoolice se ridică la 581 în primele nouă luni ale anului iar 14 dintre ei au fost implicaţi în accidente rutiere. Alcoolemia record înregistrată la Galaţi în 2009 este de 2,8 grame la mie.