Primar condamnat pentru corupţie în timpul vieţii, rejudecat post-mortem. A fost acuzat de trei infracţiuni diferite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Tătaru a murit în noiembrie 2018
Gheorghe Tătaru a murit în noiembrie 2018

Condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare, Gheorghe Tătaru, cel care a fost, până la decesul survenit în noiembrie 2018, primar al comunei vrâncene Bordeşti, va fi rejudecat post-mortem.

Judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi au decis rejudecarea dosarului în care edilul a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese (3 infracţiuni), abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.

“Desfiinţează sentinţa penală nr. 815/25.06.2018 a Judecătoriei Focşani şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Menţine actele procedurale efectuate în cauză până la termenul de judecată din data de 30.05.2018”, se arată în decizia judecătorilor.

Magistraţii Judecătoriei Focşani, instanţa care va rejudeca acest dosar, vor primi actele cu privire la decesul primarului şi vor dispune, cel mai probabil, încetarea procesului.

Nu la fel se va întâmpla şi în situaţia celorlalţi trei inculpaţi din dosar, respectiv secretarul comunei Bordeşti şi doi consilieri locali din aceeaşi comună, la rândul lor condamnaţi, în instanţa de fond, la închisoare cu supendare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi i-au trimis pe toţi cei patru în judecată în iunie 2017, cu acuzaţii de conflict de interese, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Din probatoriul administrat pe parcursul urmăririi penale a rezultat faptul că Gheorghe Tătaru, în calitate de primar al comunei Bordeşti, a semnat un contract prin care s-a concesionat direct o suprafaţă de 217 ha de păşune către Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Producătorilor Agricoli Bordeşti, la care fiul său avea calitatea de asociat şi membru fondator, generând astfel un folos material asociaţiei în sumă de 555.000 de lei.

Potrivit procurorilor, la comiterea acestei infracţiuni, primarul a fost ajutat în mod direct de către secretara comunei, Dorina Nicolescu, care a vizat pentru legalitate semnarea contractului trecut iniţiat prin Consiliul Local.

Alţi doi aleşi locali, Ionuţ Manuel Ciribaşa şi Ionel Fiştoc, sunt învinuiţi că au votat în cadrul şedinţei consiliului local proiectul de concesionare a suprafeţei de 217 hectare de păşune direct către Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Producătorilor Agricoli Bordeşti, primul având calitatea de asociat şi membru fondator, iar soţia celui de-al doilea avea aceeaşi calitate.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite