Campanie „Adevărul de Seară”. Învaţă să mănânci sănătos Vezi aici reţeta de azi
0Timpul de preparare al acestui fel de mâncare este destul de scurt, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. De departe, unul dintre preparatele ei preferate, plachia de peşte este considerată de Mariana Drăguş, bucătarul de la Hazard, drept una dintre cele mai sănătoase mâncăruri.
Ne trebuie 800 de grame de peşte, de preferat file de caras, dar se poate şi crap, 400 de grame de ceapă, 500 de grame de roşii proaspete, 100 de mililitril de ulei de măsline, 150 de mililitri de vin alb sec, sare şi piper după gust. De asemenea, mai este nevoie de o legătură de pătrunjel, de foi de dafin şi o lămâie.
Există şi un ingredient secret, pe care Mariana îl foloseşte, dar pe care nu l-ar dezvălui pentru nimic în lume, considerându-l „secretul bucătarului"!
Modul de preparare este extrem de simplu. „Ceapa şi ardeii se taie mărunt sub formă de solzişori. Roşiile în schimb se taie în cuburi de mărimi medii, sferturi, cum zic gospodinele", ne explică Mariana.