FOTO Parchetul Vrancea a trimis la DNA dosarul „jaf pe bani publici în parcuri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primari din patru comune ale judeţului Vrancea vor fi luaţi la întrebări de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru modul cum au cheltuit banii primiţi de la Ministerul Dezvoltării Regionale, în anii 2010 şi 2011, pentru amenajarea unor parcuri şi  locuri de joacă în mediul rural.

Iniţial, aceştia s-au aflat în colimatorul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, care la sfârşitul săptămânii trecute au decis să-şi decline competenţa către DNA Galaţi, întrucât din verificările făcute de aceştia a rezultat că prejudiciul se ridică la peste 200.000 de euro.

„Sunt nereguli privitoare la modul la care s-au contractat, realizat, recepţionat şi plătit mai multe lucrări. S-au realizat şi mai multe fotografii judiciare în acest sens. Este jaf pe bani publici”, a declarat procurorul Florin Ţîrlea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, care s-a ocupat de dosar.

Primăriile vizate de procurori au fost Suraia, Cîmpineanca, Ţifeşti şi Moviliţa, conduse de edili PSD; PDL şi PNL.

image

Foto

image

Astfel, comuna Moviliţa, unde primar este Corneliu Cristian-PNL- a primit 450.000 de lei pentru un parc, comuna Suraia (Vasile Grosu-PSD) 900.000 pentru patru parcuri, Ţifeşti (Gabriel Postolache-PDL) 800.000 de lei pentru şase parcuri, iar în Cîmpineanca (Ştefan Paraschiv-PDL) s-au realizat patru parcuri cu suma de 820.000 de lei.

Edilii comunelor în cauză se apără şi spun că au fost probleme cu unele specii de arbori care s-au uscat din cauza gerului sau secetei. „A fost un ger năpraznic, uscat, iar unele plante s-au uscat. Am făcut o comisie de inventariere şi atunci am constatat că lipsesc mai mulţi arbuşti. O parte i-am înlocuit noi, după care a venit şi Curtea de Conturi şi a găsit un prejudiciu de circa 60.000 lei. Noi am dat în judecată firma care a construit parcurile însă am pierdut”, spune Vasile Grosu, primarul comunei Suraia.

„Proiectul a fost depus pentru patru parcuri, iar la un an după ce acesta a fost realizat s-a constatat că o parte din plante se uscaseră”, a precizat şi primarul PDL de la Cîmpineanca, Ştefan Paraschiv.

În total, procurorii au audiat în acest dosar peste 20 de persoane, respectivi primari, diriginţi de şantier şi reprezentanţii comisiilor de recepţie.

Mai puteţi citi:

Servicii avocăţeşti din bani publici, ultima modă în administraţiile locale

Oprişan pompează bani publici în firma prietenei deputatului Victor Roman


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite