Concursul InfoEducaţie îşi începe luni a 20-a ediţie în Tabăra Gălăciuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabăra Gălăciuc este pregătită pentru oaspeţi
Tabăra Gălăciuc este pregătită pentru oaspeţi

Concursul  are ca principal sponsor Google, care susţine secţiunea internaţională a concursului şi va oferi premii pentru 3 fete şi trei băieţi. În plus se va organiza ziua Google la InfoEducaţie, asistată de ingineri ai companiei, precum şi o surpriză constând din tablete Nexus pentru primii 6 clasaţi, respectiv trei fete şi trei băieţi.

Aproape 200 de elevi din toată ţara, dar şi din Republica Moldova, participă la ediţia cu numărul 20 a Concursului Naţional “InfoEducaţie” care începe luni, în Tabăra de la Gălăciuc.

Concursul, care este programat în perioada 28 iulie-3 august este organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Vrancea (Proiectul de finanţare al MTS), Grupul Şcolar "Simion Mehedinţi" din Vidra, Scoala "Ion Diaconu" Tulnici, Colegiul Naţional "Unirea" Focşani.

Concursul interdisciplinar InfoEducaţie este dedicat elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interes pentru crearea aplicaţiilor informatice - soft educaţional, soft utilitar, multimedia, roboţi şi pagini web - atât de la profilul informatică cât şi de la alte profile.

Concursul se desfăşoară în patru etape: pe unitatea şcolară, locală, judeţeana şi naţională. 

La fiecare etapă vor fi prezentate lucrări realizate de către elevi, indiferent de anul de studiu (clasele IX-XII). Participarea la etapele ulterioare este hotărâtă numai de clasamentele etapelor anterioare.

Concursul se va desfăşura pe secţiuni, respectiv soft utilitar, soft educaţional, pagini web, multimedia, roboţi

În etapa finală există şi un concurs open, pe echipe, pe parcursul a 24h. Concursul consta în realizarea unei lucrări software complexe pe o temă dată. Lucrarea îmbină elemente de proiectare, programare, design.

În tot timpul taberei finale se vor organiza şi sesiuni de comunicări pe teme IT şi design. Va exista şi un curs special de utilizare mijloace video, foto: camere de luat vederi şi aparate de fotografiat.

Deşi este o zonă izolată, elevii şi cadrele didactice vor beneficia de acces internet wireless, o bandă de cel puţin 4 Mbps, sincron, sustinută ca în fiecare an de Orange România.

Toate mijloacele IT sunt oferite de Colegiul Naţional Unirea, comunitatea Tulnici şi Liceul Vidra.

Mai puteţi citi:

Concursul “InfoEducaţie” de la Gălăciuc, la start

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite