Un lugojean care străbate ţara pe bicicletă s-a oprit astăzi la Focşani/ Citeşte aici despre performanţele bănăţeanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Hodi, lugojeanul care a făcut turul României de nu mai puţin de nouă ori şi pe cel al Europei de patru ori, s-a oprit astăzi şi la Focşani. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a pornit la drum pe data de 18 iunie şi şi-a propus să „pedaleze" nu mai puţin de 4.500 de kilometri în termen de 53 de zile.

„Acum mă aflu la jumătatea drumului, iar Focşaniul este cea de-a 21-a reşedinţă de judeţ în care am ajuns. Deseară voi ajunge la Brăila, iar mâine, la Galaţi", spune Ştefan Hodi.

Pasiunea, principala motivaţie

Ştefan Hodi a început să străbată ţara în lung şi în lat în urmă cu 23 de ani, pasiunea pentru cicli-turism fiind împărtăşită şi de ceilalţi membri ai familiei sale.

„În cadrul unui tur în Europa, am mers pe biciclete alături de soţie şi cei trei copii 8.280 de kilometri în 152 de zile. Nu ne gândim la performanţă sau la premii în momentul în care plecăm la drum, ci o facem doar din plăcere şi din suflet. Aproximativ 95% din deplasările mele sunt pe bicicletă sau pe jos. La sfârşitul fiecărei zile mă opresc şi stau în cort. Când sunt singur tot eu gătesc, tot eu sunt femeie de serviciu", mai spune bărbatul.

Ştefan Hodi a poposit în municipiul Focşani de trei ori, însă de această dată i-a înmânat o diplomă primarului Decebal Bacinschi, cu scopul de a promova primăria oraşului natal, Lugoj, care îl susţine în călătoriile sale, precum şi cicli-turismul.

„Este pentru prima dată când am primit o diplomă din partea lui Ştefan Hodi. Este o activitate foarte interesantă şi chiar am avut un schimb de impresii cu privire la stilul de viaţă sănătos", declară Dan Cazaciuc, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite