Focşani: Remediile naturiste au tot mai mulţi adepţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătui să mai dea bani cu pumnul pe medicamente clasice, care de multe ori nu au efectele aşteptate, vrâncenii îşi îndreaptă atenţia către remediile naturiste.

Administrate corect, acesteea pot face minuni, însă nu şi în cazul bolilor deosebit de grave care necesită intervenţie chirurgicală.

„Produsele naturiste şi medicamentele clasice trebuie să meargă mână în mână. Poate sunt afecţiuni care pot fi tratate doar cu reţete naturiste, cum ar fi cele digestive, însă bolnavul care suferă de hipertensiune arterială nu se poate baza doar pe acestea, ci trebuie să le combine", explică medicul de familie Adriana Dogărescu.

Cât despre reacţiile adverse provocate de produsele naturiste, acestea sunt de cele mai multe ori nule, susţin experţii în medicină tradiţională.

„Utilizate corect, remediile naturiste pot avea efecte la fel de spectaculoase ca cele chimice. De asemenea, reacţiile nedorite, care apar doar în situaţii de supradozaj, sunt mult mai blânde sau chiar nule", spune specialistul Eugen Ştefan.

Ceaiuri şi vitamine

Plafarurile pun la dispoziţia pacienţilor o întreagă gamă de produse, ale căror preţuri sunt destul de accesibile.

„Am deschis plafarul în urmă cu doi ani tocmai din dorinţa de a oferi o alternativă bolnavilor. Foarte căutate sunt ceaiurile, vitaminele şi produsele pentru detoxifiere, probleme ale ficatului sau ale sistemului nervos", spune Ioana Vrabie, administratorul unui plafar din Focşani.

De asemenea, bolnavii au din ce în ce mai multă încredere în aceste tratamente. „Beau foarte multe ceaiuri pentru că nu îmi afectează stomacul ca celelalte medicamente şi mă simt mult mai liniştit", spune Valeriu Belinco (65 ani) din Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite