DN 2M este drumul care rupe oase şi maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a fost asfaltat în urmă cu doi ani, drumul naţional 2 M, Focşani - Odobeşti - Andreiaşu este acum ciuruit de gropi.Doi tineri, de 20 şi respectiv 17 ani, au suferit răni grave după ce au intrat cu maşina într-un stâlp din cauza craterelor ce măsoară peste 15 centimetri adâncime.

Ştefăniţă Lupu (20 de ani) şi Laurenţiu Dudu, (17 ani) au ajuns în noaptea de sâmbătă spre duminică la spital în stare gravă după ce au intrat cu maşina într-un stâlp de electricitate şi au ricoşat într-un copac de pe marginea drumului naţional 2 M, Focşani - Andreiaşu.

Citiţi şi: Vulcanizările sunt pline de maşini “rupte” în gropi

Şoferul, Ştefăniţă Lupu, a încercat să evite o groapă de pe carosabil însă cum drumul este plin de cratere, maşina a ieşit de pe carosabil şi a intrat într-un stâlp.

Cei doi tineri s-au ales cu politraumatisme cranio - faciale cel mai afectat fiind Laurenţiu, aflat în dreapta şoferului. Amândoi ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani.


Drumul, asfaltat doi ani la rând

Într-un răspuns evaziv primit de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADN) din România, reprezentanţii companiei arată că drumul a fost reparat de mai multe ori în anul 2007 şi 2008 însă nu este precizată şi suma investită în aceste lucrări.

"Pe sectorul cuprins între km 0 - 36, în anii 2007 şi 2008 au fost executate lucrări de reparaţii la îmbrăcămintea asfaltică de către SC Citadina 98 SA Galaţi şi Secţia de Drumuri Naţionale Focşani", se arată în răspunsul primit de la CNADN.


Capcană pentru şoferi

Deşi a fost reparat aproape în fiecare an, pe o porţiune de 100 de metri din cartierul Unirea din Odobeşti, DN 2M se transformă într-un adevărat traseu de off-road, numai bun pentru căruţe, maşini de teren sau ATV-uri.

Nicidecum pentru sutele de maşini, microbuze, autobuze şi alte vehicule care trec zilnic prin zonă. La nici cinci kilometri mai departe, în apropiere de centrul oraşului Odobeşti, craterele sunt atât de adânci şi de apropiate unul de altul încât şoferii merg, de cele mai multe ori, pe trotuarul improvizat.

„Nu poţi să mergi cu viteză, când e aglomerat se fac adevărate cozi pentru că puţini se încumetă să treacă prin gropi. Altfel, le ocolim cum putem. La două săptămâni băgăm maşinile în service", a declarat Petruş Munteanu, unul dintre şoferii microbuzelor care face traseul Focşani-Jariştea, prin Odobeşti.

Primarul oraşului a făcut mai multe demersuri către conducerea CNADN, care administrează drumul.

„Ni s-a spus că se fac măsurători, apoi că drumul este prins într-un program de modernizare", a declarat Daniel Nicolaş, primarul Odobeştiului.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite