FOTO VIDEO Viitorul corp ceresc: OZN-ul oltenesc. Cine este inginerul doljean care a construit o farfurie zburătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un inginer din comuna doljeană Perişor şi un fost sudor în Irak, pasionat de planorism, au meşterit o farfurie zburătoare. Cei doi olteni povestesc, pentru “Adevărul”, cum au reuşit, în patru ani, să conceapă o maşinărie cu aspect extraterestru.

Inginerul Nicolae Stăncioiu şi planoristul Ion Brabete lucrează de patru ani la realizarea unui OZN. Oltenii susţin că farfuria zburătoare mai are nevoie doar de opt propulsoare pentru a se ridica de la sol. „M-am interesat, iar cele opt propulsoare care pot ridica farfuria zburătoare în aer se găsesc doar în Germania şi costă aproximativ 200.000 de lei. În acest moment sunt în căutarea unor sponsori care să ne ajute pentru a putea duce invenţia la capăt”, explică inginerul Nicolae Stăncioiu, în vârstă de 67 de ani.  “Eu sunt inginer de meserie, iar cu pensia mea nu am cum să pun deoparte suma respectivă de bani. Sunt sigur că farfuria zburătoare la care am lucrat din 2011 şi până în prezent se va ridica de la sol în momentul în care o vom dota cu aparatura necesară. Este o frumusţe de farfurie zburătoare. Sunt mândru de invenţia mea. Până la urmă, cel mai important lucru în viaţă este să îţi urmezi visul cel mai mare “, spune inginerul.

VIDEO

OZN-ul are nevoie de opt propulsoare pentru a se putea ridica de sol


Invenţia, înregistrată la OSIM

Nicolae Stăncioiu şi-a înscris invenţia la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). Este convins că astfel poate atrage mult mai uşor investitorii. Bărbatul a povestit că, imediat după a citit despre Henri Coandă, a decis să realizeze o farfurie zburătoare. „Marele savant a copilărit la Perişor. M-am inspirat din cartea lui Henri Coandă şi astfel am putut să fac acest OZN. Marele savant nu a lăsat documentaţia de execuţie, dar eu zic că a ieşit exact aşa cum trebuie. OZN-ul a fost înregistrat anul trecut, în luna august, la OSIM. Era normal să fac aşa ceva. Nu vreau să vină alţii şi să spună că ei sunt adevăraţii inventatori. La anul am în plan un alt proiect, dar nu vreau să povestesc prea multe despre acest lucru. Nu trebuie să ştie toată lumea ce vreau să fac eu. Tot timpul am fost o persoană mai retrasă şi mi-am văzut de treaba mea “, a relatat inginerul Nicolae Stăncioiu.

image

“Îmi doream să zbor şi eu alături de vecinii mei”

Farfuria zburătoare realizată în curtea doljeanului Nicolae Stăncioiu cântăreşte 150 de kilograme şi a fost realizată din oţel. Oamenii din localitate recunosc că nu au văzut niciodată o farfurie zburătoare, însă sunt abia aşteaptă să vadă cum funcţionează. „Au lucrat patru ani la această invenţie. Iniţial nu am ştiu ce tot meşteresc ei acolo în curte”, spune Victor Popa, din comuna Perişor. “Mi-au explicat că poate să zboare şi am zis că este o minune. Acuma vreau să o văd cum se ridică în aer. Este păcat că are doar un loc. Îmi doream să să zbor şi eu alături de vecinii mei. Doar am fost martor la realizarea invenţiei. Recunosc că trebuie să te pricepi pentru a putea face aşa ceva. Ei sunt talentaţi. Se vede acest lucru cu ochiul liber. Am intrat în cabină să văd cum este. Sunt mândru de ei şi vreau să îşi ducă la bun sfârşit acest proiect. Dacă nu vor fi găsiţi sponsori, cu siguranţă că acest OZN  va rămâne în curtea lui nea Stăncioiu“, adaugă vecinul.



Luminată cu beculeţe

Fostul planorist Ioan Brebete aduce câteva detalii: „Cupola o să fie luminată cu beculeţe care se vor aprinde şi se vor stinge. Trebuie să semene exact cu OZN. Propulsoarele vor fi cu lumină roşie , iar noaptea va fi ceva de vis. Voi avea curaj să zbor cu ea, dar până acolo mai este cale lungă. Nu ştiu dacă vom reuşi să facem rost de bani pentru cele opt propulsoare şi pentru computer “.

image

Inventatorii farfuriei zburătoare menţionează că oamenii din comună au început să creadă în extratereştri. „Noi suntem singurii doljeni care ţinem vie amintirea lui Henri Coandă. Localnicii din Perişor cred că există fiinţe în univers. Noi am încercat să le povestim oamenilor din comună cum au evoluat ştiinţa şi tehnica. Eu şi domnul Brabete suntem mândri: este o invenţie, din punctual nostru de vedere, făcută în premieră mondială”, completează Nicolae Stăncioiu, în vârstă de 67 de ani.

Se tem de spionajul industrial

Cei doi olteni nu au vrut să deconspire prea multe lucruri despre invenţia înregistrată la OSIM. Nicoale Stăncioiu şi Ioan Brabete se tem de spionajul industrial, care ar face ravagii în zonă. Farfuria zburătoare stă în acest moment în curtea inginerul Stăncioiu şi este plină de praf. Inventatorii mai precizează că, până în momentul de faţă, nimeni n-a vrut să le dea nici măcar un leu pentru a putea face aeronava să funcţioneze. “Chiar nu ştiu dacă vom face rost de bani. Noi vrem să ducem farfuria zburătoare în centrul comunei, acolo unde este şi avionul lui Henri Coandă. Sper ca munca noastră să nu fi fost în zadar. Noi nu ne-am pierdut speranţa. Altfel nu ne mai apucam de treabă. A fost un proiect gândit “, încheie inginerul Stăncioiu.    

Proiectul a costat 2.000 de lei

Naveta spaţială realizată de cei doi olteni a fost dusă în anul 2013 la un miting aviatic pentru a fi admirată, iar participanţii i-ar fi încurajat să ducă proiectul la bun sfârşit. „Faptul că toata lumea a fost alături de noi ne-a făcut să mergem mai departe. Au fost şi anumite perioade în care am vrut să renunţăm, dar amândoi am zis că, dacă am pornit pe acest drum, să nu ne abatem deloc. Investiţia s-a ridicat la suma de 2.000 de lei. Mai mult de atât noi nu ne permitem. Suntem doi pensionari care am pus pe picioare un OZN“, conchide Ioan Brabete.
 

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite