Centrul Internaţional Constantin Brâncuşi va fi construit la Craiova şi va fi unic în ţară
0![Centrul Internaţional Constantin Brâncuşi va fi unic în ţară şi va fi construit la Craiova](https://cdn.adh.reperio.news/image-3/3a6e18f9-f4d4-4878-9d32-896541f03a99/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D700%26h%3D750%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Centrul Internaţional Constantin Brâncuşi va fi construit în curtea Muzeului de Artă Craiova. Clădirea va găzdui operele marelui scluptor, iar valoarea investiţiei se ridică la 7 milioane de euro.
Centrul Internaţional Constantin Brâncuşi va cuprinde o sală de spectacol, o sala de expozitie si doua ateliere de creaţie. Constructia clădirii va dura aproximativ un an si jumatate, iar termenul de finalizare a lucrarilor fiind anul 2015. Valorea Investiţiei se ridică la suma de 7 milioane de euro. „Proiectul Centrul Internaţional Constantin Brâncuşi este unic în ţară. În niciun alt oraş, nimeni nu a făcut ceva pentru cel mai cunoscut român, Constantin Brâncuşi. Este un proiect inedit pentru Romănia, vom putea astfel să îl punem în valoare pe cel care spunea că a renăscut la Craiova”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.
Pentru realizarea investiţiei Consiliul Judeţean Dolj a obţinut o finanţare europeană nerambursabilă de 3,3 milioane de euro, la care se vor adăuga alte aproape 4 milioane de euro din bugetul propriu. „Poate că nu toată lumea ştie, în România, că marele scluptor a fost oltean şi cu atât mai puţin se cunoaşte acest fapt în străinătate. Centrul internaţional Constantin Brâncuşi se va întinde pe o suprafaţă lată de 17 metri şi lungă de 70 de m, va avea două ateliere de discurs, o sală de atelier, o sală de spectacole şi o sală de expoziţii. Forma construcţiei va fi o reinterpretare a operelor lui Constantin Brâncuşi, va avea formă ovoidă, iar la interior va avea pasărea măiastră”, a spus Marilena Bogheanu, directorul ADR S-V Oltenia.
Operele lui Constantin Brâncuşi se vând la case de licitatii pe sume mari şi foarte mulţi dintre bogaţii lumii sunt gata sa plătească o parte din avere pe ele. Noua ne-au ramas „Coloana Infinitului”, „Masa tăcerii” si „'Poarta sărutului”.
Constantin Brancuşi este înmormântat in cimitirul din Montparnasse din Paris .