Birocraţia pune piedici copiilor abandonaţi: „De doi ani vrem să adoptăm un bebeluş, dar ne luptăm cu morile de vânt“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În judeţul Dolj a crescut de la an la an numărul copiilor abandonaţi
În judeţul Dolj a crescut de la an la an numărul copiilor abandonaţi

30 de familii din Dolj vor să adopte copii, dar au parte de multă birocraţie şi proceduri anevoioase. În judeţ sunt peste 1.000 de copii instituţionalizaţi, dintre care 700 se află în centre de plasament sau case de tip familial.

Sunt familii care aşteaptă de mai bine de doi ani să adopte un copil, însă s-au lovit de foarte multe probleme ''Procesul a început cu căutarea părinţilor biologici, care au fost chemaţi în instanţă. S-a cerut reintegrarea copilului în familie. Nu mi se pare normal acest lucru, atâta timp cât minorul a fost părăsit în spital încă din primele zile ale vieţii. De doi an de zile încercăm să adoptăm un copil, dar ne luptăm cu morile de vânt. Birocraţia este la acasă la ea în România. Eu şi soţul meu nu o să renunţăm la visul nostru, dar cred că nu se îndeplini prea curând'',a  spus o craioveancă care vrea să adopte un copil.

În Dolj sunt peste 30 de familii care vor să adopte un copil. Anul trecut au fost fost abandonaţi peste 20 de bebeluşi.

În momentul de faţă în judeţul nostru sunt peste 1.000 de copii instituţionalizaţi, dintre care 700 sunt în centre de plasament sau case de tip familial. Anul trecut doar 14 copii din judeţul Dolj şi-au găsit un cămin. 

Pot adopta un copil persoanele care au capacitate deplina de exercitiu si care sunt cu cel putin 18 ani mai in varsta decat cel pe care doresc sa-l adopte.  Pentru a-si lua un copil acasa, o familie este nevoita sa treaca printr-o serie de teste, printre care si cel psihologic.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite