Olteni cu salarii modeste, clienţi cu opţiuni diverse. De unde au craiovenii bani pentru shopping în trei mall-uri?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi salariul mediu în regiune abia trece de 1.300 de lei şi peste 80.000 de persoane n-au locuri de muncă, cele cinci reşedinţe de judeţ sunt pline de supermagazine.

Criza a „muşcat“ lacom din efectivul de salariaţi din regiune, iar rândurile şomerilor s-au îngroşat din 2008, însă oraşele mari ale Olteniei nu duc lipsă de posibilităţi de cheltuire a banilor. Atunci când vine vorba de mari magazine, campioni sunt craiovenii. În Bănie există nu mai puţin de cinci hypermarketuri şi mai multe supermarketuri. Acestora li se adaugă trei hypermarketuri specializate în materiale de construcţii şi grădinărit.

În Mehedinţi, judeţul cu cea mai ridicată rată a şomajului din Oltenia, severinenii au la dispoziţie două hypermarketuri şi numeroase supermarketuri, împrăştiate în toate colţurile oraşului. Tot două hypermarketuri sunt şi în Râmnicu Vâlcea, municipiu care are, în plus, un mall şi unde un alt complex comercial este în construcţie.

Mall-ul din Râmnicu-Vâlcea

image

La Slatina, unde funcţionează un hypermarket şi câteva mari magazine, se lucrează la amenajarea primului mall din judeţul Olt. În construcţie sunt şi trei supermarketuri Lidl, în Slatina, dar şi în Bănie şi Târgu-Jiu.

Lefuri mai mici decât media pe ţară

Ultimele statistici arată că salariul mediu în Oltenia depăşeşte uşor 1.300 de lei. La începutul acestui an, numărul salariaţilor era de 366.581, cu aproape 23.000 mai mic decât în ianuarie 2010. În schimb, în regiune figurau 83.000 de şomeri, peste 30 de la sută din ei fiind în Dolj. Salariul mediu pe ţară ajunge la 1.424 de lei.

Aşa va arăta mall-ul Electroputere Parc



Exces de mall-uri în Bănie

image

Dacă lucrurile evoluează conform planurilor, Craiova va avea, în 2013, nu mai puţin de trei mall-uri. Primul care ar urma să fie inaugurat, chiar la sfârşitul acestui an, este Electroputere Park. Al doilea complex comercial este West Gate Center, austriecii de la Immoeast depunând cerere de reluare a lucrărilor. Un alt proiect, deocamdată suspendat, este cel al portughezilor de la Sonae Sierra, reprezentanţii companiei anunţând că vor să reînceapă construirea.

Aşa va arăta Adora Mall din Craiova

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite