Craiova: Acţiune rutieră româno-bulgaro-sârbă la Işalniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Acţiune rutieră româno-bulgaro-sârbă la Işalniţa
Craiova: Acţiune rutieră româno-bulgaro-sârbă la Işalniţa

Acţiune de amploare a poliţiei rutiere. Conducerea IPJ Dolj a organizat astăzi, în Craiova, o acţiune trilaterală România - Bulgaria - Serbia denumită simbolic „Trafic Rutier la Frontiera Albastră -Truck”.

Citeşte şi:

Craiova: Acţiune trilaterală la Frontiera Albastră

Poliţişti de la Rutieră din cele trei ţări participante, reprezentanţi ai Registrului Auto Român şi ai Autorităţii Rutiere Române, au acţionat în trafic cu echipaje mixte pe DE 70, în zona serelor de la Işalniţa. Zeci de şoferi au fost opriţi şi verificaţi.

„Se verifică legalitatea transportatorilor şi a mărfurilor, documentele, dar şi starea tehnică a autovehiculelor”, a declarat comisar Marius Stamin, ofiţer în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj. 

Acţiunea trilaterală este iniţiată de către conducerea IPJ Dolj  în vederea realizării unui real schimb de experienţă în ceea ce priveşte legislaţia şi procedurile de lucru folosite de poliţiile din România, Bulgaria şi Serbia.

Prin acest gen de acţiuni, atât poliţiştii români cât şi cei din Bulgaria şi Serbia, urmăresc să dobândească un real schimb de experienţă pe linie de poliţie rutieră şi să cunoscă nivelul şi modalităţile de lucru la nivelul celor trei ţări. Este un exerciţiu real de găsire a unor modalităţi practice de prevenire pe linia combaterii încălcării normelor rutiere”, a afirmat şeful IPJ Dolj, Constantin Nicolescu.  

Poliţiştii sârbi, împresionaţi de logistica Rutierei române

Acesta a mai spus că la demararea acestei acţiuni s-a luat în calcul şi numărul mare de autoturisme înmatriculate în Bulgaria şi care circulă pe teritoriul României. Majoritatea celor implicaţi în proiectul „TRAFIC RUTIER LA FRONTIERA ALBASTRĂ –TRUCK” au participat pentru prima oară la o astfel de acţiune.

Am venit să vedem cum lucrează poliţiştii români în stradă. Deocamdată suntem pe post de observatori. Sperăm ca aceste acţiuni să fie din ce în ce mai reuşite pentru a ne ajuta pe viitor în modalităţile de lucru”, a spus şeful poliţiei Rutiere din Vidin. Poliţiştii sârbi au afirmat că au rămas împresionaţi de dotarea tehnică a poliţiei rutiere române.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite