Simulare la Bac pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a. Notele obţinute au doar rol orientativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simularea la examenul de Bacalaureat începe luni, 7 martie. La verificarea cunoştinţelor participă elevii claselor a XI-a şi a XII-a.

Luni, 7 martie, încep probele în cadrul simulărilor pentru examenul de Bacalaureat, cu proba scrisă de limbă şi literatură română, care se desfăşoară în 60 de unităţi de învăţământ (16 în mediul rural şi 44 în urban). Marţi, 8 martie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 9 martie, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie). Joi, 10 martie, elevii clasei a XII-a vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării (Geografie, 1099- Anatomie şi fiziologie, 930- Biologie vegetală, 557- Logică şi argumentare, urmate de Fizică, Chimie, Socio-umane).

În judeţul Constanţa, numărul de participanţi la simulare, pe probe, este următorul: Proba E a) – Limba şi literatura română - 9.768 (clasa a XI-a- 4958; clasa a XII-a- 4810); E b) Limba maternă – 14 (clasa a XI-a- 9; clasa a XII-a- 5); E c) Matematică – 7.467 (clasa a XI-a- 3803; clasa a XII-a- 3664) şi Istorie - 2.301 (clasa a XI-a- 1155; clasa a XII-a- 1146), Proba E d) – Geografie, Anatomie şi fiziologie, Biologie vegetală, Fizică, Chimie, Socio-umane- 4.810 (clasa a XII-a).

Probele la simulările naţionale încep la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de trei ore. Evaluarea lucrărilor scrise se realizează de către profesori evaluatori din unitatea de învăţământ în care se desfăşoară simulările. Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori, dintre care unul care predă la clasă.

„Rezultatele obţinute la simulările naţionale nu se contestă, iar notele obţinute nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului se pot trece notele în catalog. La fel ca în anii precedenţi, subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, vor fi unice, la nivel naţional, respectiv diferenţiate, în funcţie de filieră, profil şi specializare“, a comunicat Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

Pe aceeaşi temă:

Cărturarul care a iubit Dobrogea atât de mult încât a decis să-şi schimbe numele. Cât de importante sunt studiile lui Marin Ionescu-Dobrogianu în cultura română

Ecaterina Andronescu susţine programul after school: „Elevii să îşi facă temele la şcoala de după şcoală şi să meargă acasă cu lecţiile gata făcute“


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite