Proteste la ARSVOM. Ministrul Drulă vrea să desfiinţeze Agenţia de Salvare a Vieţii pe Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proteste la sediul ARSVOM
Proteste la sediul ARSVOM

Ministrul Transporturilor a anunţat că vrea să desfiinţeze ARSVOM, o agenţie aflată în plin scandal după ce directorul acesteia a fost reţinut de DNA. În schimb, sindicaliştii solicită dialog şi ameninţă cu proteste.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunţat duminică, 4 iulie, că va desfiinţa ARSVOM - Agenţia Română de Salvare a Vieţilor Omeneşti pe Mare. În acest sens, ministrul ar fi discutat şi cu premierul. 

„Am un anunţ de făcut: această Agenţie va fi desfiinţată. Am discutat şi cu premierul României şi şi-a dat acordul. Atribuţiile sale vor fi preluate de IGSU (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă) pentru că, de fapt, nici nu îşi avea neapărat rostul, iar prin felul în care au reacţionat, în fine, e un dosar în curs, va trebui să ajungă la final, arată că sunt suspiciuni mari de integritate, în orice caz de competenţă grave, vom desfiinţa această Agenţie”, a declarat Cătălin Drulă.

Imediat, sindicaliştii ARSVOM au anunţat că decizia ministrului este luată la supărare, fără niciun fel de discuţii prealabile cu partenerii de dialog social. Luni, 5 iulie, oamenii au ieşit în faţa sediului din Portul Constanţa pentru a protesta.

„Este o decizie luată la nervi, probabil. Nu ştiu dacă are şi acoperire legală. Vă dau un exemplu: dacă un manager de spital este prin că a furat, se desfiinţează spitalul? Să răspundă cel care a furat, aşa este normal. Parlamentul nu s-a desfiinţat şi au fost mulţi parlamentari prinşi la furat”, spune Robert Robescu, liderul de sindicat.

Oamenii arată că au solicitat de urgenţă o întrevedere cu Cătălin Drulă şi cu premierul Florin Cîţu pentru a discuta situaţia ARSVOM.

Daniel Manole, directorul ARSVOM, este acuzat că a cumpărat patru nave de salvare cu 85 de milioane de lei, iar firma câştigătoare a licitaţiei doar „ar fi mimat” construcţia acelor nave, în realitate acestea fiind achiziţionate la jumătate de preţ de la o societate comercială din Estonia.

„Pentru contribuţia sa, inculpatul Manole Daniel (acum arestat la domiciliu n.red.) ar fi fost recompensat cu un procent de aproximativ 3% (cca. 2.000.000 lei) din sumele plătite de A.R.S.V.O.M. către societatea care a livrat navele”, a transmis DNA Constanţa.

Citeşte şi:

Directorul ARSVOM, Daniel Manole, plasat în arest la domiciliu. Cine sunt ceilalţi inculpaţi

Dosarul directorului Agenţiei de Salvare pe Mare. Cum interveneau doi liberali pe lângă ministrul Drulă ca să le ţină oamenii în funcţii: „Fac ce vrei tu!”



 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite