Constanţa: Bolnavii fac terapie cu venin de albine

Constanţa: Bolnavii fac terapie cu venin de albine

Pacienţii suportă orice pentru sănătate

Suferinzii au așteptat ieșirea din sezonul rece ca să apeleze în această perioadă la cabinetele de apipunctură.

Ştiri pe aceeaşi temă


Tratamentul constă în 10 – 12 injecții în punctele dureroase, iar veninul ce are rol intiinflamator crește imunitatea și mobilitatea articulaţiilor.

Iarna lungă din acest an, cu frig şi ninsori, a reactivat bolile reumatismale. Oamenii bat la uşa cabinetului de medicină alternativă pentru a scăpa de dureri.

Mihaela Nedelcu are 40 de ani şi spune că de trei ani de zile face din şase în şase luni apipunctură. Vine la cabinetul medical să-şi injecteze în corp venin de albine.  „Mă simţeam obosită, fără putere, mai ales după această iarnă, dar am început să-mi revin după primele două şedinţe. Durerile reumatismale dispar după câteva şedinţe. E al treilea an de când fac apipunctură. Acum trei ani aveam o pareză uşoară la piciorul drept, făceam recuperare la sanatoriu, dar până la urmă veninul de albine m-a vindecat!

Cred foarte mult în medicina naturistă“, a declarat Mihaela Nedelcu (40 de ani).

Tratament dureros


Apipunctura e o metodă destul de dureroasă, dar medicii şi pacienţii care se tratează spun că rezultatele sunt foarte bune.

Terapia constă în 10 – 15 injecţii cu venin pe punctele de acupunctură.  Înţepăturile sunt dureroase, dar treptat durerile reumatismale dispar. Înainte de a apela la o astfel de metodă de tratament, trebuie să faceţi un test pentru a vedea dacă sunteţi alergic sau nu la veninul de albină.

Dr. Mirela Cristea, medic de familie cu competenţă în acupunctură şi apifitoterapie, spune că în această perioadă la cabinetul său ajung din ce în ce mai mulţi oameni care vor să scape de durerile reumatismale pe care le-au căpătat în iarna lungă şi friguroasă.

„Cei mai mulţi vin pentru că au auzit de la alţi pacienţi că terapia dă rezultate. Veninul de albine acţionează asupra sistemului nervos, endocrin, cardiovascular, are rol asupra sistemului imunitar, creşte mobilitatea şi capacitatea de efort. Are şi rolul de a creşte longevitatea, este antiinflamator, are un efect general tonifiant“, precizează medicul.


Citiţi mai multe în
!

citeste totul despre: